NIEUWSSonos

Nieuwe Sonos software met NL taalpakket


Redactie HiFi.nl | 29 oktober 2008 | Sonos

(ingezonden mededeling)

Sonos, vooraanstaand leverancier van draadloze multi-room muzieksystemen, introduceert  Sonos System Software 2.7. Deze software-update betekent goed nieuws voor Nederlandse Sonos-gebruikers: vanaf nu is de volledige interface van het systeem namelijk in de Nederlandse taal beschikbaar. Daarnaast biedt de update toegang tot meer dan 15.000 internetradiostations via Sonos Radio, zonder dat hier een pc of Mac voor nodig is. Sonos-klanten kunnen de software-update vanaf nu direct op het systeem installeren met een druk op de knop.Het Sonos Multi-Room Music System biedt een unieke multi-room muziekervaring die steeds geavanceerder wordt. Elke kosteloze software-update die Sonos-gebruikers downloaden, betekent voor hen meer opties en content. Sonos biedt nu een ongeëvenaard pakket van radiostations in samenwerking met de Amerikaanse website RadioTime. Via Sonos Radio luisteren Sonos-klanten naar meer dan 15.000 gratis internetradiostations en -programma’s. Gebruikers scrollen op de Sonos Controller eenvoudig door een lijst van zowel lokale als internationale stations. Met de Search-functie kunnen ze zoeken naar specifieke stations, programma’s of presentatoren. Eenmaal gevonden, kunnen ze de zender eenvoudig aan hun favorieten toevoegen.

“Sonos brengt nu muziek vanuit de gehele wereld tot in elke hoek van het huis. Sonos-gebruikers regelen dit eenvoudig met hun Controller”, zegt Ingvar Meijers, Managing Director EMEA van Sonos. “Door onze klanten met deze update extra en gratis content aan te bieden, zorgen we ervoor dat ze op nog meer manieren hun favoriete muziek kunnen beluisteren, overal in en om het huis.”Andere nieuwe features van Sonos System Software 2.7

  • Ondersteuning van het RTSP-streaming-protocol dat zorgt voor uitgebreide internetradiodekking.
  • Ondersteuning van de talen Nederlands en Zweeds.
  • Last.fm-scrobbling: nadat een account is aangemaakt op Last.fm (www.last.fm), wordt elk beluisterd nummer gebruikt om een persoonlijk muziekprofiel samen te stellen. Dit profiel opent deuren tot nog meer muziek, naadloos afgestemd op de smaak van de gebruiker.

Voor meer informatie over de features van Sonos System Software 2.7: http://www.sonos.com/support/software_updates/.

EDITORS' CHOICE