NIEUWSPhilips

Philips presenteert tv`s met verwisselbaar front

Redactie HiFi.nl | 01 oktober 2008 | Philips

(gezien op Internet)

Philips brengt een lijn lcd-tv`s met verwisselbaar front uit. De grootste tv in de nieuwe serie, die Philips Flavors noemt, kan beelden in full high-definition-kwaliteit weergeven.



De nieuwe Flavors-serie werd door Philips tijdens een designbijeenkomst in Milaan aan het aanwezige publiek getoond. De preview van de drie hd-tv`s bestond uit een demonstratie van drie televisies met beelddiagonalen van respectievelijk 22", 32" en 42". De Flavors moeten zich op drie vlakken onderscheiden van andere lcd`s. Niet alleen kunnen de frontjes van de tv`s verwisseld worden, maar Philips vernieuwde ook de manier waarop een home theater-systeem in de tv geïntegreerd kan worden, en het bedrijf bedacht verder een gemakkelijker manier om de schermen aan de muur te bevestigen.

De lcd-tv`s beschikken over een kliksysteem waarmee de frontjes vastgezet kunnen worden: een aantal magneetjes houden de randen van de tv op hun plaats. Philips levert in eerste instantie twaalf verschillende frames, maar zal dat aantal later wellicht uitbreiden, en mogelijk zullen klanten in de toekomst hun eigen frames kunnen ontwerpen. Ook maakte Philips de integratie van een home theater mogelijk, maar de aanschaf daarvan is optioneel en het eveneens skinnable systeem moet 399 euro kosten. Het montagesysteem werkt met een plaat van 16mm dikte en de tv wordt op een centraal draaipunt bevestigd, zodat de tv niet scheef gemonteerd kan worden.



Alle drie de televisies zijn voorzien van een scherm dat een responstijd van 5ms heeft en dat volgens Philips 28,98 miljard kleuren kan weergeven. De contrastratio bedraagt volgens de Amsterdamse fabrikant eveneens in alle gevallen 30.000:1; ongetwijfeld bedoelt Philips daar de dynamische contrast-ratio mee. Het 22"-exemplaar is hd-ready; nog niet bekend is welke inputs dit toestel heeft. Deze lcd-tv zal 549 euro gaan kosten. De grotere, eveneens hd-ready 32"-variant gaat 799 euro kosten, en het enige full hd-model van 42" gaat voor 1199 euro over de toonbank. Deze beide toestellen beschikken ieder over twee scart- en twee hdmi-aansluitingen. De tv`s zullen aanvankelijk alleen in Italië verkocht worden; de rest van de wereld volgt in april 2009.

MERK

EDITORS' CHOICE