NIEUWSSamsung

Samsung brengt Full HD 8-serie uit

Redactie HiFi.nl | 09 september 2008 | Samsung
(ingezonden mededeling)

Met de nieuwe 8-serie Full HD LCD TV`s brengt Samsung volgens eigen zeggen design en mediaoplossingen tot ongekende hoogten. In de Samsung 8-serie TV`s (40, 46 en 52 inch) is het gewaardeerde Crystal Design verwerkt. Deze TV`s zijn met 44,4 mm echter de helft zo diep als de voorgaande Crystal Design-TV`s. Samen met een opvallend verweven rode dessin, komen de TV`s tegemoet aan de vraag naar een minimalistische stijl boordevol luxe. Zo zijn de meest innovatieve technologieën toegepast voor extra entertainment.

De nieuwe TV`s sluiten aan op het verantwoord ondernemerschap van Samsung. Onderdeel van het Crystal Design is het dubbele injectieproces waarmee de kleuring en de assemblage van de TV-omlijsting worden samengebracht in één handeling. Het resultaat hiervan is niet alleen een TV-omlijsting die de uitstraling van kristal heeft, maar ook een verminderde belasting van het milieu.De interactieve mogelijkheden maken van de TV`s uit de 8-serie het middelpunt van de woonkamer. De mediaoplossing bestaat uit drie kernelementen: WISELINK Pro, DLNA en Content Library. Met WISELINK Pro kunnen gebruikers via een USB 2.0-verbinding apparaten op hun TV aansluiten, zoals camcorders, MP3-spelers en camera`s. Via de TV kunnen zij foto`s, video`s en muziek opzoeken, bekijken of afspelen. De TV`s uit de 8-serie zijn DLNA-ready. Met speciale geïnstalleerde software op een PC kunnen gebruikers gedownloade of gestreamde content tegelijkertijd op verschillende TV`s in huis bekijken. De Content Library bevat volop familie-entertainment dat is opgeslagen op het Flash-geheugen van de TV. Variërend van een `art gallery`, recepten en fitnesslessen tot spelletjes voor kinderen.

Met de TV`s uit de 8-serie kunt u volgens de fabrikant genieten van de hoogste beeldkwaliteit. De TV`s hebben een Full HD 100 Hz Motion Plus-technologie die beeldvervaging bij snel opeenvolgende beelden tegengaat. De Ultra Clear Panel-technologie moet zwarttinten levensecht maken en zorgt voor hoge contrastratio`s.

De vereenvoudigde gebruikersinterface is volgens Samsung gemakkelijker te bedienen dan ooit. De interface is ideaal om data te beheren dat op extern geheugen staat. Met de `wheel key`-afstandsbediening is de Smart Content Manager snel op te roepen. Via de afstandsbediening is in een soepele beweging een overzicht op te vragen van vaak bekeken zenders. De TV`s uit de 8-serie hebben een tweede afstandsbediening in de vorm van een gladde kiezelsteen. Dat is handig en stijlvol in elk interieur.

Verder heeft de 8-serie naast drie HDMI-verbindingen aan de achterkant een extra HDMI-verbinding aan de zijkant. Alle high definition-apparatuur, waaronder gameconsoles, home theater systems en Blu-ray Disc-spelers, zijn hierdoor eenvoudig aan te sluiten op de TV`s.

De 8-serie van Samsung is verkrijgbaar vanaf september 2008.

EDITORS' CHOICE