NIEUWSSamsung

Innovaties van Samsung op IFA 2008

Redactie HiFi.nl | 01 september 2008 | Samsung

(ingezonden mededeling)

Op IFA 2008 presenteert Samsung vele innovaties, die mensen het digitale leven volop laten beleven. Onder het motto ‘Seamless Experience’ wil Samsung producten naadloos aan elkaar verbinden, zodat iedereen altijd en overal kan genieten van de kracht van multimediaoplossingen. Zo lanceert Samsung op IFA 2008 een ultradunne serie designtelevisies, de meest geavanceerde Blu-ray Disc-speler, een flash HD camcorder en een MP3-speler die MP3-muziek op zijn best laat klinken.

7-serie: technologie voor pioniers
Samsung toont met de 7-serie haar visie op de toekomst van TV-technologie. De Crystal Design TV’s uit de 7-serie vormen de nieuwe standaard in multimedia en home entertainment.

8-serie: ultradunne designtelevisies
Deze Crystal Design TV’s zijn 50% minder diep dan hun voorgangers. De diepte van deze TV’s is slechts 44,4 mm.9-serie: technologisch hoogtepunt
Deze serie Full HD LCD TV`s biedt met de Smart LED technologie de meest diepe zwarttinten en de hoogste contrastwaarden die er tegenwoordig zijn. De TV’s bevatten technologische innovaties op het gebied van beeldkwaliteit, design en mediatoepassingen. Samsung onderstreept hiermee haar marktleiderschap in platte TV’s.

TV’s van de toekomst
Op IFA 2008 presenteert Samsung twee Organic Light-Emitting Diode (OLED) TV’s van 14,1 en 31 inch, `s werelds platste 52 inch LCD TV, een quadruple Full HD LCD TV en een 200 Hz LCD TV.

BD-P2500: geavanceerde Blu-ray Disc-speler
De hoogglanszwarte BD-P2500 Blu-ray Disc-speler heeft aantoonbaar meer te bieden dan zijn voorgangers. Voor een maximale beeld- en geluidervaring beschikt deze Blu-ray Disc-speler over een HQV processor en ondersteunt het nieuwe HD- audioformaten (Dolby Digital+, Dolby True HD en DTS-HD HRA) met 7.1 channel output. De Samsung BD-P2500 is vanaf 15 oktober 2008 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 399 euro inclusief BTW.HMX20: flash-gebaseerde 1080i HD camcorder
Met een Full HD 1080i/p (25 frames per seconde) opnamesnelheid is de op flash-gebaseerde Samsung HMX20C compact en eenvoudig te bedienen. Deze camcorder heeft een eigen docking station om de camcorder gemakkelijk op te laden en direct aan te sluiten op een HDTV. De camcorder legt de videobeelden vast op een flashgeheugen van 8GB. De Samsung HMX20C is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 799 euro inclusief BTW.

MX20: langer filmen in hogere kwaliteit
Met de stijlvol vormgegeven digitale camcorder MX20 kunnen filmliefhebbers langer video-opnamen maken in een hogere beeldkwaliteit. Hiervoor heeft Samsung als eerste ter wereld H.2643 CODEC op een SD-camcorder toegepast. Verder kunnen gebruikers met de MX20 hun filmpjes uploaden op YouTube™ zonder de bestanden om te hoeven zetten. De Samsung MX20 is vanaf 15 september 2008 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 249 euro inclusief BTW.

NV100HD: ultieme HD-ervaring
Met een indrukwekkende resolutie van 14,7 megapixels en een vernieuwde Schneider groothoeklens met een brandpuntlengte van 28 mm en 3,6x optische zoom, garandeert de NV100HD scherpe, heldere en gedetailleerde beelden bij elke opname. Deze camera legt high definition video in 720p vast en voorkomt bewogen beelden dankzij de toepassing van Dual Image Stabilization.Q1: MP3-muziek op zijn best
Samsung wil met de Q1 de MP3-speler met ’s werelds beste geluidskwaliteit lanceren. De Q1 MP3-speler is hiervoor uitgerust met DNSe™ 3.0 (de verbeterde versie van DNSe™ 2.0). DNSe™ 3.0 bevat vele geluidverbeteringstechnologieën zoals een audio upscale-functie, die ontbrekende geluidsreeksen herstelt. De Q1 analyseert ook de genres van de MP3-muziekbestanden en geeft de songs direct het juiste EQ-effect mee. De Q1 MP3-speler komt uit met een geheugen van 4GB, 8GB en 16GB.

Enhanced MPA II: monitortechnologie voor extra helder beeld
Samsung Electronics lanceert met Enhanced MPA II een technologie die een extra helder beeld levert. Deze 120Hz-technologie is direct toegepast in twee nieuwe Samsung monitoren, de SyncMaster 2233HZ en 2243HZ. De nieuwe technologie vermindert het na-ijleffect aanzienlijk.


EDITORS' CHOICE