NIEUWSSamsung

Nieuwe plasma`s en lcd`s van Samsung


Redactie HiFi.nl | 27 augustus 2008 | Samsung

(gezien op Internet)

Samsung gaat in de tweede helft van 2008 vijf lcd- en drie plasma-tv`s op de markt brengen. Drie lcd-tv`s zijn voorzien van led-backlights, terwijl alle toestellen over uitgebreide netwerkfunctionaliteit beschikken.

De Samsung PAVV Bordeaux 850 is een lcd-televisie die 44,4mm dun is en die beschikbaar komt in een 46"- en een 52"-variant. Deze modellen maken deel uit van de `Crystal Slim`-serie van de Zuid-Koreaanse fabrikant, die wordt gekenmerkt door de doorzichtige omlijsting. De modellen worden niet alleen geleverd met de normale, uitgebreide afstandsbediening, maar ook met een `Sub`-remote. Deze eenvoudige designcontroller bevat alleen de meestgebruikte functies.

De PAVV Bordeaux 950- en 780-lcd`s beschikken over led-backlights. De 950 is een 55"-scherm terwijl de 780-tv`s leverbaar is met een beelddiagonaal van 40 of 46 inch. Het zijn niet de eerste Samsung-televisies met led-backlights: in juni 2007 introduceerde het Aziatische bedrijf al een 70"-model en in oktober vorig jaar volgden een 52"- en een 57"-tv. Tot slot zijn er nog drie nieuwe plasma-modellen aangekondigd, die een beelddiameter van 63", 58" of 50" zullen hebben.Alle acht nieuwe tv`s zijn gericht op multimediagebruik. Zo hebben ze allemaal een internetaansluiting aan boord, zodat weer- en beursberichten en Youtube-video`s opgevraagd kunnen worden. Via de eveneens aanwezige usb-poorten kunnen foto`s en video`s op het scherm getoverd worden en de tv`s kunnen ook opgenomen worden in een dlna-netwerk voor verbinding met computersystemen, schrijft Tech On. De nieuwe tv-lijnen komen later dit jaar in Zuid-Korea en Europa beschikbaar, maar introductiedata en prijzen zijn nog onbekend.


EDITORS' CHOICE