NIEUWSSamsung

Een Samsung LCD-TV voor 0,99 euro

Redactie HiFi.nl | 19 juni 2008 | Samsung

(ingezonden mededeling)

Zondagavond liep het storm op de site bij Plasma-Discounter.nl. Door een foutje in het systeem stond een 32 inch Samsung LCD Televisie te koop voor 0,99 eurocent in plaats van de geldende verkoopprijs van 588,99 euro! Een wel erg goede reden om ineens een lcd televisie te bestellen.

Good news travels fast, zouden de Engelsen zeggen. En dat bleek wel. Na het ontdekken van deze - wel erg goedkope – Samsung televisie, ging het als een lopend vuurtje op het internet. Vele Nederlanders zagen hun kans schoon en waagden een gokje. Uiteraard wetende dat een verkoopprijs van 0,99 eurocent voor een 32 inch televisie geen reële aanbieding kan zijn.Tom Coronel van Plasma-Discounter.nl kan er wel om lachen. “Ik was zondagavond in de perskamer op het circuit van Brno in Tjechië een prijsverlaging van Samsung aan het doorvoeren in ons back-office systeem toen ik de typefout kennelijk heb gemaakt. Natuurlijk proberen mensen het te bestellen voor die prijs, ik zou het zelf ook proberen. En nee, voor alle duidelijkheid het is geen Vaderdag of EK marketing stunt, het is gewoon een foutje!” “Toch”, vervolgt Coronel zijn verhaal, ”bewijst het maar weer eens de grote kracht van internet. Als je iets goeds in handen hebt, kan het heel snel gaan. Mensen weten je via internet altijd te vinden; geef ze een goede reden en het loopt ineens storm.”

Toch is er een groot aantal consumenten die de fout niet als zodanig erkennen en de Samsung televisie voor 0,99 eurocent opeisen. Tom Coronel: “We hebben vanochtend al heel wat boze en verontwaardigde telefoontjes en mails ontvangen van klanten die hun bestelling – die soms kan bestaan uit meerdere tv’s – opeisen, maar die wijzen wij erop dat het toch duidelijk mag zijn dat het hier om een vergissing ging. Mochten ze hier geen genoegen mee nemen dan kunnen ze zich wenden tot de Thuiswinkel Organisatie waar wij bij aangesloten zijn.”

Vanmorgen om 9 uur is, direct na de ontdekking, de normale verkoopprijs van de Samsung LE32A457 weer in ere hersteld en is Plasma-Discounter.nl een ervaring rijker.


EDITORS' CHOICE