NIEUWS

Programma Gent Jazz Festival compleet

Redactie HiFi.nl | 18 mei 2008

(ingezonden mededeling)

Het Gent Jazz Festival (voormalig Blue Note Records Festival) voegt de laatste 2 namen toe aan haar affiche met Gabriel Rios Piano & Percussion featuring Jef Neve & Kobe Proesmans, en met The Herbaliser. Het Gent Jazz Festival vindt plaats van 10 tot 20 juli op de Bijloke in Gent. Tijdens de Gentse Feesten presenteert het Gent Jazz Festival samen met Jazz in ’t Park ook een jazzpodium op het Emile Braunplein.Donderdag 17 juli wordt The Herbaliser aan het programma toegevoegd. The Herbaliser behoort tot de grondleggers van de Britse hiphop. Vroeger gebruikten ze veel breakbeats en zware bassen maar de laatste jaren verwerkten ze steeds meer soul, funk en jazz in hun muziek. In juni komt een nieuw album uit.Op zondag 20 juli wordt de afsluitende dag van het Gent Jazz Festival dus aangevuld met Gabriel Rios Piano & Percussion feat. Jef Neve en Kobe Proesmans. Het trio ontstond na spontane muzieksessies in de catacomben van de Brusselse AB. Daar voelden ze dat er magie zat in hun samenspel, want volgens hen ontstaan de beste ideeën zomaar. Dit resulteerde in een tour en in een zeer intrigerend project. Voor die avond waren ook al Dez Mona & GO_Tell, CocoRosie en afsluiter van het festival Soil & “PiMP” Sessions bevestigd.

Eerder maakte het Gent Jazz Festival namen bekend als Herbie Hancock, Diana Krall, Pat Metheny, Orquesta Buena Vista Social Club®, Erykah Badu, The Neville Brothers en CocoRosie. Volledig programma-overzicht op www.gentjazz.com.

Tickets & info: www.gentjazz.com

Jazz in `t Park & Gent Jazz Festival Presenteren…
Jazz in `t Park en het Gent Jazz Festival slaan de handen in elkaar en presenteren dit jaar voor het eerst een reeks van jazzconcerten op het Emile Braunplein tijdens de Gentse Feesten. Deze optredens vinden plaats op het Emile Braunplein op 22, 23 en 24 juli en op 26 en 27 juli, telkens van 20u tot 22u. Deze concerten zijn gratis toegankelijk.

22 juli: Octurn
23 juli: Chopstick presents Prak
24 juli: Chris Joris Experience
26 juli: Dacosse
27 juli: Ciclic present Scattering Theory: Nostalgia del Futuro II


EDITORS' CHOICE