NIEUWSDynaudio

Nieuw Dynaudio Excite serie

Redactie HiFi.nl | 16 mei 2008 | Dynaudio

(ingezonden mededeling)

Twee namen en twee beloftes: Dynaudio en Excite. De geheel nieuw ontwikkelde Excite luidsprekerlijn koppelen High-End klankeigenschappen aan meer luistergenot. Eindelijk luidsprekers welke niet alleen met de beste versterkers hoeven te overtuigen. De Excite modellen springen efficiënt om met elke versterker of receiver, volgen het muzieksignaal snel en accuraat en klinken buitengewoon natuurgetrouw.

Om dit te bereiken heeft Dynaudio alle expertise op het gebied van klanktechniek van stal gehaald en een unieke generatie luidsprekers ontwikkeld. In Excite worden de legendarische Dynaudio technologieën, zoals MSP membraanmateriaal, ultralichte spreekspoelen van aluminium, speciaal geïmpregneerde soft-domes en fasereine wisselfilters gekoppeld aan vernieuwde technische hoogstandjes: verbeterde magneetmotoren, geoptimaliseerde spreekspoelen en verdergaande detaillering dragen bij tot een meer efficiënte generatie chassis. Ook aan het uiterlijk is aandacht besteed: resonantiearme constructie van de behuizing, compact en tijdloos design en met een afwerking in echt houtfineer.

Vijf modellen presenteren zich (prijs per paar)

  • Excite X36 drieweg vloerstaander, 18 cm dubbele woofer, 11 cm midden: 2.500 euro
  • Excite X32 tweeweg vloerstaander, 2x 14,5 cm mid/laag: 1.980 euro
  • Excite X22 center, 11 cm mid/laag: 590 euro
  • Excite X16 tweeweg compact, 18 cm mid/laag: 1.100 euro
  • Excite X12 tweeweg compact, 14,5 cm mid/laag: 780 euroDe nieuwe Excite volgt de succesvolle Audience op, die sedert 1990 de instap betekenden voor de Dynaudio klankkwaliteit. Met de Excite wordt dit niveau verder opgetild tot een High-End ervaring.

Dynaudio Excite is leverbaar vanaf juni 2008.

MERK

EDITORS' CHOICE