NIEUWSMetz

Metz Primus 42 Full HDTV nu ook als monitor

Redactie HiFi.nl | 12 mei 2008 | Metz

(ingezonden mededeling)

Het oorspronkelijke Primus model is uitgerust met een aluminium sokkel met daarin een draaibare luidspreker. Deze constructie vereist een plaatsing op een meubel en ophangen aan de muur is daardoor niet mogelijk.Er is goed nieuws voor de consument die het topmodel van Metz toch graag aan de muur wil hangen: de Primus is vanaf heden ook leverbaar als monitor.

Bij het monitor model komen de aluminium sokkel en luidspreker te vervallen en daarvoor in de plaats wordt een ophangbeugel bijgeleverd. De beeldweergave blijft, net als bij het oorspronkelijk model, van hoog niveau. Voor de geluidsweergave dient men gebruik te maken van optionele externe luidsprekers. Deze kunnen naar wens rechtstreeks worden aangestuurd door de ingebouwde versterkers van de Primus of door een surround receiver.

De Metz Primus is een duidelijk statement in design en techniek. Niet eerder waren edele materialen als hout en kristalhelder glas gebruikt in zo een geavanceerde LCD televisie als de Primus.

De eigentijdse maar toch tijdloze vormgeving schept de verwachting dat het om een bijzondere televisie gaat, en gezien de uitgebreide mogelijkheden is dit meer dan waar. Dat de Primus uiterst fraai is vormgegeven moge duidelijk zijn, maar een mooie buitenkant alleen is niet voldoende!

Zo is de Primus in staat om bronnen van standaard uitzendkwaliteit tot aan de hoogste Full HD 1920x1080P kwaliteit weer te geven. Om de beste beeldkwaliteit te garanderen worden alle aangeboden signalen bewerkt door de unieke Mecavision+ HD processing technologie, de krachtigste videoprocessing techniek beschikbaar in een televisie. Van analoog kabelsignaal tot Blu-ray Full HD, alle signalen worden dankzij deze technologie natuurgetrouw en scherp weergegeven.

De Primus 42 Full HDTV beschikt, zoals de naam al doet vermoeden, over een hoogwaardig LCD scherm met een diagonaal van 42 inch oftewel 106 cm. Om een optimale beeldkwaliteit te garanderen onder alle lichtomstandigheden is het LCD scherm geplaatst achter een kristalhelder contrastscherm.

Om de Primus optimaal te kunnen gebruiken, nu en in de toekomst is de televisie geschikt om Digitale Video uitzendingen te ontvangen. Zelfs ontvangst van (HD) Satelliet televisie (DVB-S en DVB-S2) is mogelijk dankzij de optie om een Primus uit te rusten met een satelliet insteek module.

Naast uitgebreide ontvangstmogelijkheden is de Primus ook toegerust met maar liefst drie HDMI aansluitingen, een DVI aansluiting met HDCP, drie RGB Scart aansluitingen en digitale en analoge audio in én uitgangen. Naast de aansluitingen die nodig zijn om randapparaten aan te sluiten is de Metz voorzien van een seriële RS232 aansluiting, hierdoor is opname in een domotica omgeving mogelijk. Om de connectiviteit te completeren is er zelfs een USB aansluiting waarmee digitale foto’s in High Definition weergegeven kunnen worden.

Ondanks de omvangrijke beeld- en geluidsvoorzieningen is de Primus toch eenvoudig in gebruik. Net als de overige Metz LCD televisies beschikt de Primus over het bekroonde Tri-Star bedieningsmenu. Deze gebruiksvriendelijke optie stelt u in staat om het bedieningsmenu aan te passen aan uw wensen en eisen op het gebied van gebruikerscomfort in drie stappen: van een eenvoudige bediening tot aan het meest uitgebreide menu.


Prijs en beschikbaarheid:

Het oorspronkelijk Primus model inclusief aluminium sokkel en draaibare luidspreker kost 4.399 euro. De Primus monitor kost inclusief ophangbeugel 3.899 euro. De optionele VESA-adapter kost 39,95 euro.


EDITORS' CHOICE