NIEUWSHitachi

Hitachi tv`s met harde schijf


Redactie HiFi.nl | 15 april 2008 | Hitachi

Hitachi heeft negen nieuwe hdtv`s gepresenteerd. De nieuwe televisies zijn verdeeld over drie series, waarvan de high-end-modellen voorzien zijn van een harde schijf.

De Wooo UT-lijn beschikt over een 250GB harde schijf en een slot voor verwisselbare ivdr-schijven. Verder zijn de high-end-televisies uitgerust met ondersteuning voor 1080p-beeld, Deepcolor en x.v.Color. De behuizing van de nieuwe lijn is niet dikker dan 35mm. Om dit te bewerkstelligen zijn een aantal componenten, waaronder de twee tv-tuners, in een externe case gezet, die door middel van uwb een draadloze verbinding maken met de tv. Hitachi brengt Wooo UT-modellen uit met een 32" , 37" en 42"-beelddiagonaal, waarbij de kleinste tv een maximale resolutie van 1366 bij 768 pixels heeft en de twee grootste modellen full-hd ondersteunen.

Hitachi heeft ook ondersteuning voor Wooonet in de UT-lijn gebakken. Met dit programma is het mogelijk om content, zoals films, van een computer naar de televisie te sturen. Ook is het mogelijk om content van een andere televisie te halen. Hitachi heeft ten slotte een vod-portal ontwikkeld die via de UT-televisies benaderbaar is.

De Wooo XV-serie heeft dezelfde specificaties als de Woo UT-lijn, maar is niet met een harde schijf uitgerust en kent een dikkere behuizing doordat alle componenten in de tv zijn verwerkt. De XV-televisies zijn verkrijgbaar in dezelfde beelddiagonalen met dezelfde resoluties als de UT-tv`s.

De laatste nieuwe televisieserie van Hitachi is de Wooo 02-lijn. Deze bestaat uit plasma-modellen met een beelddiagonaal van 50 en 42 inch die een 250GB harde schijf aan boord hebben. Het 50"-model komt beschikbaar in een versie met een resolutie van 1280 bij 1080 pixels en een met 1920 bij 1080 pixels, terwijl het 42"-model een resolutie van 1024 bij 1080 pixels. Verder ondersteunt de 02-lijn ivdr-schijven en de Deepcolor- en x.v.Color-technologie.

EDITORS' CHOICE