NIEUWSLG

Mark Levinson in LG plasma

Redactie HiFi.nl | 27 maart 2008 | LG

(ingezonden mededeling)

Randen vervagen: de LG PG6000 frameless plasma-tv

Almere, 26 maart 2008 – LG Electronics lanceert een ultraslanke frameless PG6000 plasma-tv. Dit model is de eerste tv met single-layer-technologie. Dit resulteert in een gladde look zonder lijst.

Conventionele plasma-tv’s hebben een dikke rand om het beeldscherm. Maar bij de PG6000 zijn het beeldscherm en de tv één. Dit geeft de plasma-tv een ultiem minimalistisch design: op het eerste gezicht lijkt de PG6000 het meest op een strakke donkere glasplaat.“De PG6000 is verreweg de meest strak vormgegeven plasma-tv ooit”, zegt Nadin Mulder, Marketing Coördinator TV/AV Benelux bij LG Electronics. “In stand-bymodus lijkt het eerder een kunstwerk dan een tv. De stijlvolle tv heeft bovendien geen frivoliteiten die afleiden van de uitstekende beeldkwaliteit. Zo maakt LG het mogelijk om te genieten van een tv die bestaat uit enkel en alleen een beeldscherm. Voorheen was dit een utopie.”

Bij de innovatieve tv gaat esthetiek absoluut niet ten koste van de kwaliteit. De PG6000 heeft een unieke 30.000:1 contrastratio en fluid motion-technologie. Dit zorgt voor een uitstekende refresh rate van ruim 180Hz. Ook wat betreft geluidsweergave kent de PG6000, volgens LG, zijn gelijke niet. LG heeft de tv voorzien van een onzichtbaar en volledig geïntegreerd speakersysteem. De complete tv functioneert als klankbord. Dit in tegenstelling tot conventionele tv’s, waar de speakers volledig zijn afgedekt door een weinig stijlvol vormgegeven rooster. Mark Levinson, de bekende audio-expert, heeft dit unieke systeem speciaal voor LG getuned. Hierdoor staat het systeem garant voor een bijzonder heldere en hoogwaardige geluidsweergave.
 
De PG6000 is uitgerust met de nieuwste plasmapanelen (2008-upgrade) en de LG Dual XD Engine. Hiermee kunnen tv-liefhebbers langdurig genieten van hun favoriete programma’s zonder last te krijgen van vermoeide ogen. Met deze frameless tv biedt LG meer dan alleen optimale beeldkwaliteit. De PG6000 is ideaal voor mensen die behoefte hebben aan een tv die perfect opgaat in een stijlvol interieur. Dit dankt de PG6000 aan zijn minimalistische design in combinatie met hoogwaardige LG-technologie.
 

Prijs en beschikbaarheid:
De LG PG6000 is per direct verkrijgbaar bij de bekende verkoopadressen in de afmetingen 42-inch en 50-inch vanaf 1.299 euro.
 

Specificaties:

  • Single-layer-design
  • Onzichtbaar speakersysteem
  • Nieuw plasmapaneel versie 2008
  • 30.000:1 contrastratio
  • Dual XD Engine
  • Clear Voice
  • AV-model / 4 HDMI / USB2.0 en stijlvol OSD-design
  • 100.000 uur garantie

EDITORS' CHOICE