NIEUWST+A

T+A MP 1250 R netwerkspeler

Redactie HiFi.nl | 25 maart 2008 | T+A

(ingezonden mededeling)

De R-serie is de belangrijkste en omvangrijkste serie van het T+A programma. Het R-systeem is voortdurend doorontwikkeld en gemoderniseerd. Dankzij de modulaire structuur was het mogelijk de laatste technologieën toe te passen om zo de gebruiksmogelijkheden, ook van bestaande systemen, te vergroten.Er zijn zeer interessante nieuwe audiobronnen (nieuwe media) die tot dusver geen ingang vonden in werkelijk hoogwaardige audiofiele apparaten. Voor vele high-end vrienden gelden MP3, iPod en/of andere datagereduceerde muziekformaten als onacceptabel. Wanneer het om absolute high end gaat is dit begrijpelijk maar ook wat wereldvreemd, gezien de enorme aantallen gebruikers van deze media. Velen zijn zich er niet van bewust dat de kwaliteit van hoogwaardige of ongecomprimeerde data vanaf harde schijf superieur is aan cd.
Daarom was het voor T+A vanzelfsprekend apparaten te ontwikkelen die het bestaande, grote potentiaal van deze media beter en consequent gebruiken om het op die manier in een high end systeem te integreren.Met de Music Player uit de E-serie bracht T+A een netwerkspeler op de markt, die een echt audioapparaat is en die aansluiting op een netwerk en het internet in de beste audiokwaliteit mogelijk maakt. Het succes van de E-serie is overweldigend en heeft T+A ertoe bewogen ook voor de R-serie een netwerkcliënt en d/a converter te ontwikkelen, die van absoluut eersteklas componenten is voorzien en die het kwaliteitsniveau van de R-modellen bezit.

De MP 1250 R is GEEN computer, maar een hoogwaardige, audiofiele d/a converter, waarin zulke eigenschappen werden geïmplementeerd dat hij ook andere digitale bronnen als streaming client kan gebruiken. Men heeft daartoe een processorboard ontwikkeld dat geschikt is voor netwerkaansluiting en W-LAN-, LAN-, UpnP-, USB en iPod aansluitingen bevat. Daarmee kan de MP 1250 R alles bereiken dat muziek aanlevert: internetradio, netwerk- en muziekservers (NAS), USB-mediaopslagapparatuur en iPod, inclusief besturing en display. Als optie zal er een high end FM- en digitale tuner module komen, zodra het toekomstige formaat vastgesteld is.De achterzijde van de MP 1250 R toont de veelvuldige mogelijkheden van dit apparaat. Er zijn vanzelfsprekend niet alleen de high end analoge uitgangen aanwezig, maar ook een jittervrije digitale uitgang. Twee hoogwaardige digitale ingangen (coaxiaal en optisch) kunnen worden gebruikt voor de omzetting van externe bronnen (bv. settop boxes), en kunnen evenals via de LAN- W-LAN- iPod en USB-aansluitingen, de volgens de fabrikant uitmuntende geluidskwaliteit van de MP 1250 R doen ervaren. De MP 1250 R wordt zoals een normaal brontoestel via het masterapparaat van de R-installatie op afstand bediend via de R-link databusverbinding. Voor updates is een RS 232 aansluiting aanwezig.

Verkoopprijs: 
2600 euro in zilver of zwart, 2900 euro in chroom of speciale RAL kleur

MERK

EDITORS' CHOICE