NIEUWSPioneer

Pioneer staakt plasmaproductie

Marc Brekelmans | 14 maart 2008 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer kondigde vandaag een ingrijpende wijziging in haar displaystrategie aan. Werd eerder al bekend gemaakt dat Pioneer zal stoppen met de fabricage van plasmaschermen kleiner dan 50 inch, nu kondigt Pioneer aan volledig te gaan stoppen met de fabricage van plasmaschermen.

Dat betekent trouwens niet dat de consument vanaf heden geen Pioneer plasma meer kan kopen, de huidige generatie schermen zal nog geproduceerd worden door Pioneer. Toekomstige generaties plasmaschermen zullen vanaf 2009 door een externe producent – waarschijnlijk Matsushita – geproduceerd gaan worden.

Sinds vorig jaar is Pioneer ook een alliantie (volgens Pioneer een “comprehensive business and capital alliance”) aangegaan met Sharp. Het tastbare resultaat van dit bondgenootschap uit zich in het feit dat Sharp LCD-panelen voor Pioneer zal gaan produceren. Volgens Pioneer mogen we in de herfst van 2008 zelfs de eerste Pioneer LCD schermen onder de KURO-vlag verwachten.
De keuze om onder de Pioneer vlag LCD-schermen te gaan verkopen is een verrassende; Pioneer is namelijk altijd één van de grootste voorvechters van de plasmatechnologie geweest. Het lijkt erop dat de moordende concurrentie op het gebied van platte schermen de High End televisiefabrikant teveel is geworden. Pioneer boekte het afgelopen fiscale jaar duidelijke verliezen op de schermen.

Pioneer staat momenteel te boek als producent van de beste platte schermen, iets wat ook in de verkoopprijs terug te vinden is. Pioneer geeft aan ook in de toekomst geen concessies  te willen doen aan de beeldkwaliteit, wat zich uit in het feit dat ook de nieuwe LCD-schermen onder de naam KURO (Japans voor zwart) verkocht zullen worden.


EDITORS' CHOICE