NIEUWS

SHM CD nu leverbaar


Redactie HiFi.nl | 05 februari 2008

Enige tijd geleden publiceerden wij al een achtergrondartikel over een nieuw, beter klinkend CD formaat genaamd SHM CD. Nu zijn bij High Fidelity Discs de meeste beschikbare titels uit voorraad leverbaar.

naar High Fidelity Discs

Een kleine opfrisser: SHM CD, wat was dat ook alweer?

SHM CD is een nieuw soort compact disc waarvoor geen gebruik meer wordt maakt van het standaardmateriaal polycarbonaat. In plaats daavan wordt een ultratransparante kunststof gebruikt die ook wordt toegepast bij de fabricage van high-end LCD- en plasmaschermen. Door de grotere zuiverheid, en de andere lichtbreking van dit materiaal is de laser van de CD speler in staat om de informatie op het plaatje nauwkeuriger af te lezen. Daardoor hoeft de foutcorrectie van de speler minder hard te werken, wat resulteert in een warmer en vloeiender geluid met een hoger "werkelijkheidsgehalte".

Een belangrijk pluspunt is dat voor de weergave van deze schijfjes geen nieuwe speler hoeft te worden aangeschaft. Dat de verschillen duidelijk hoorbaar zijn kunt u lezen in het artikel dat Jan Luijsterburg hier over schreef.

De catalogus bestaat op dit moment uit zo`n 70 titels in de genres klassiek, pop en jazz. Veel van de opnames zijn overigens ook klassiekers. Albums die bekend staan om hun uistekende uitvoering of hun grote rol in de muziekgeschiedenis. Maar ook nieuwe albums zullen op dit formaat worden uitgegeven, zoals The Bedlam In Goliath van The Mars Volta.

naar High Fidelity Discs

In combinatie met een verbeterd (re)masteringproces behoren deze SHM CD`s volgens kenners tot de best klinkende uitgaves die op CD verkrijgbaar zijn, en vormen zo een duidelijk bewijs dat dit inmiddels ruim 25 jaar oude medium verre van versleten is.

Voor meer informatie over de beschikbare titels kunt u een bezoek brengen aan High Fidelity Discs.

EDITORS' CHOICE