NIEUWSNagra

Nieuw: Nagra VFS


Redactie HiFi.nl | 24 januari 2008 | Nagra

(ingezonden mededeling)

Elk hifi-apparaat is in meer of mindere mate gevoelig voor trillingen vanuit zijn omgeving. Dit geldt voor apparaten gebaseerd op transistors en nog meer voor apparaten die werken met buizen - vanwege het microfonie-effect - of apparaten met bewegende delen zoals CD-spelers. Hoe hoger de resolutie van je apparatuur, hoe meer zorg er besteed moet worden aan de best mogelijke opstelling van je apparatuur om de trillingen en hun invloed op het eindresultaat te minimaliseren.Nagra heeft nu een platform ontwikkeld op maat van de Nagra hifi-apparatuur, dat gebaseerd is op
langdurig onderzoek naar de neutralisatie van trillingen die voorkomen bij het gebruik van hun opname-apparatuur uit de professionele afdeling. Dit nieuwe platform noemt men bij Nagra het VFS-platform, waarbij VFS staat voor `Vibration Free System`.

Het Nagra VSF-platform bestaat uit twee platen die op elkaar geplaatst worden. Elke plaat bestaat uit 7mm dik aluminium met dezelfde hoogwaardige afwerking als Nagra-apparatuur.De bovenste plaat heeft dezelfde afmetingen als alle Nagra apparatuur (310x254mm), terwijl de onderste langs elke kant 5mm groter is. Het belangrijkste zijn echter de voetjes van de platen. Deze bevatten kussentjes van een speciaal materiaal, genaamd Alpha-gel, dat uitstekende absorptiewaarden heeft. Elk voetje bevat zeven Alpha-gelkussentjes die het contact maken met het onderliggende oppervlak en zo zorgen voor zowel een maximale stabiliteit als een optimale distributie van verticale en horizontale absorptie.

EDITORS' CHOICE