NIEUWSPhilips

Philips in zee met Rhapsody


Redactie HiFi.nl | 07 januari 2008 | Philips

Philips heeft een samenwerkingsverband met de online muziekwinkel Rhapsody aangekondigd. Het bedrijf uit Eindhoven  gaat de muziekwinkel gebruiken bij tenminste twee van haar nieuwe producten: De draagbare muziekspeler MP3 GoGear Portable en de Streamium home audio serie. De eerste producten uit deze samenwerking zullen begin 2008 op de markt gaan komen. Tijdens de CES in Las Vegas worden ze voor het eerst aan het publiek getoond.

De Philips Streamium NP1100 maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot de catalogus van meer dan 4,5 miljoen muziekbestanden van Rhapsody. Ook zorgt het apparaat ervoor dat muziekbestanden van de computer over de hifi-installatie kunnen worden afgespeeld. De Philips Streamium NP1100 bevat een groot zwart-wit display, kan gebruik maken van internet radio diensten en het wifi-netwerk in het huis.

De GoGear Portable is de nieuwe draagbare muziekspeler van Philips. Het product zal naadloos werken met Rhapsody. De gebruiker kan playlists maken, muziekbestanden aanschaffen of markeren voor later. Ook zullen er versies op de markt verschijnen die gebruik maken van Bluetooth en een grotere geheugencapaciteit. De spelers zullen in ieder geval in Amerika geleverd worden met een 30 dagen abonnement op Rhapsody, voor langer gebruik zal er maandelijks betaalt moeten gaan worden.Prijzen
De Philips Streamium NP1100 heeft een adviesprijs van 149 dollar en zal beschikbaar zijn vanaf mei 2008. De GoGear Portable zal uitkomen in ten minste 8 uitvoeringen en is leverbaar vanaf 109 dollar tot 199 dollar.  

MERK

EDITORS' CHOICE