NIEUWSSharp

Sharp start verkoop 108" LCD

Redactie HiFi.nl | 07 januari 2008 | Sharp

(gezien op internet)

Nadat Sharp vorig jaar al bekendmaakte aan een lcd-tv met een beelddiagonaal van 108 inch te werken, gaat de fabrikant ruim een jaar later ook daadwerkelijk van start met de verkoop. Prijsinformatie is vooralsnog niet bekend.

Een jaar geleden heeft Sharp op de Consumer Electronics Show de Aquos 108 voorgesteld. Het was toen echter niet duidelijk wanneer het lcd-scherm op de markt zou komen. De fabrikant heeft nu echter aangegeven dat de verkoop van de Aquos 108 in ieder geval dit jaar van start zal gaan, zo heeft Sharp op de CES2008 bekendgemaakt.Naast de aankondiging over de Aquos 108, heeft Sharp een prototype van een 65"-lcd-tv getoond die 1 inch dik is en ten opzichte van voorgaande prototypes 23 procent lichter is. Ook heeft de fabrikant Aquos Net geïntroduceerd: een online service waarmee het mogelijk is om het beeldscherm op het internet aan te sluiten. Televisies die met Aquos Net uitgerust zijn, kunnen zogenoemde widgets draaien en bijvoorbeeld de weersverwachtingen bekijken en file-informatie opvragen. Bij eventuele problemen met dergelijke lcd-tv`s kan Sharp toegang tot de televisie krijgen en instellingen wijzigen.

Tijdens een persconferentie heeft Sharp ook bekendgemaakt dat de komende drie jaar gewerkt wordt aan een nieuwe productiefabriek. De nieuwe fabriek wordt in Sakai City gebouwd en gaat ongeveer 3,5 miljard dollar kosten. Sharp verwacht in de fabriek een tiende generatie substraat te kunnen huisvesten die dit jaar 112"-lcd-hdtv`s zou kunnen maken. De fabriek in Sakai City zou ook de productiecapaciteit kunnen verhogen. Vorig jaar heeft het bedrijf 74 miljoen lcd`s geproduceerd. Dit jaar verwacht het bedrijf ruim 96 miljoen lcd-tv`s te produceren.


EDITORS' CHOICE