NIEUWSMetz

Nieuwe Metz LCD TV’s

Redactie HiFi.nl | 10 december 2007 | Metz

(ingezonden mededeling)

De Duitse televisie specialist Metz introduceert de nieuwe Linus LCD televisie familie. Kenmerkend voor deze nieuwe lijn van LCD televisies is volgens de fabrikant: de modernste technologie verpakt in een tijdloos ontwerp. De Linus voelt zich dan ook prima thuis bij zowel fervente thuisbioscoop liefhebbers als kwaliteitspuristen.De Linus familie bestaat uit een 32 inch HD Ready en een 42 inch Full HD model, die beide in staat zijn om bronnen van standaard uitzendkwaliteit tot en met de hoogste Full HD 1080p kwaliteit weer te geven. Om de beste beeldkwaliteit te garanderen worden alle aangeboden signalen bewerkt door de krachtige Metz Mecavision+ processing technologie. Van analoog kabelsignaal tot Full HD, alle signalen worden volgens Metz dankzij Mecavision+ natuurgetrouw en scherp weergegeven.

De 32 inch/82 cm versie beschikt over Dynamic Motion Compensation 100 Hz technologie die er voor zorgt dat snel bewegende beelden vloeiend en natuurlijk worden weergegeven. Deze DMC technologie gaat een stap verder dan de gebruikelijke 100Hz techniek, want Metz rekent met geavanceerde algoritmes en zorgt er zo voor dat er iedere 10 milliseconden een volledig beeld wordt weergegeven in tegenstelling tot eens per 20 milliseconden. Verder herkent en berekent de DMC chip “filmische” beelden van 24 beelden per seconden, ook wel 24p genoemd. Dit alles resulteert dus in een natuurlijke weergave van snelle camera bewegingen, sportopnamen, lopende teksten zoals bij CNN en RTL-Z en een perfecte weergave van bioscoopfilms.

De Linus 42 Full HDTV beschikt, zoals de naam al doet vermoeden, over een hoogwaardig LCD scherm met een diagonaal van 106 cm. Dit paneel is in staat om de hoogste mogelijke resolutie van 1920 bij 1080 pixels volledig weer te geven. Een ongekend scherpe en natuurlijke beeldweergave is hierdoor mogelijk.

Bij een perfecte beeldkwaliteit hoort natuurlijk ook een bijpassende geluidsweergave. Zo zijn de Linus modellen uitgerust met maar liefst vier luidsprekers, aangestuurd door een versterker van maar liefst 40 Watt.Beide toestellen zijn voorzien van alle belangrijke aansluitingen, voorzieningen en ontvangstmogelijkheden die nodig zijn om optimaal te kunnen genieten van High Definition televisie. Zo zijn beide toestellen in principe geschikt om Digitale Video uitzendingen te ontvangen,. Ontvangst van (HD) Satelliet televisie (DVB-S en DVB-S2) is ook mogelijk dankzij de mogelijkheid om een Linus uit te rusten met een satelliet insteek module. Qua aansluitmogelijkheden is een Linus televisie royaal uitgerust met maar liefst drie HDMI aansluitingen, een DVI aansluiting met HDCP, drie RGB Scart aansluitingen, digitale en analoge audio in én uitgangen. En tenslotte is er zelfs een USB aansluiting om digitale foto’s weer te geven.

Ondanks de omvangrijke beeld- en geluidsvoorzieningen is een Linus LCD tv toch eenvoudig in gebruik. Net als alle overige Metz LCD televisies beschikt een Linus namelijk over het bekroonde Tri-Star bedieningsmenu. Deze gebruiksvriendelijke optie stelt u in staat om het bedieningsmenu aan te passen aan uw wensen en eisen op het gebied van gebruikerscomfort in drie stappen: van een eenvoudige bediening tot aan het meest uitgebreide menu.

Prijs en kleuren
De Linus modellen zijn leverbaar in drie kleurstellingen: mokka zwart, parelglans zilver en zilver. Een Metz Linus televisie is al verkrijgbaar voor €2.699,- bij de gespecialiseerde Metz dealer. Tot besluit is het belangrijk om te weten dat Metz televisies uitsluitend via de vakhandel te verkrijgen zijn. Want alleen deze vakhandel is in staat om het hoogste niveau van service te bieden welke de kwaliteiten van Metz tv rechtvaardigen. Van aankoop tot garantie: alleen de Metz vakhandelaar geeft de best mogelijke service.

Meer informatie
Meer informatie kunt u vinden op www.lookenlisten.nl of neem contact op met het Look en Listen info- en democentrum in Geldermalsen, telefoon 0345-588082.


EDITORS' CHOICE