NIEUWSPioneer

Pioneer zet het beeld op zwart

Redactie HiFi.nl | 03 december 2007 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(Ingezonden mededeling)

Hoe scherper het contrast van een beeldscherm, hoe beter de kleuren tot hun recht komen. Vanuit die gedachte ontwikkelde Pioneer een nieuwe serie plasmatelevisies, waarbij het optimale contrast naar eigen zeggen werd gevonden in een net zo eenvoudige als geniale oplossing: zwart moet ook echt zwart zijn. Ook al ervaart de kijker het niet bewust, alle televisies die nu op de markt zijn, plasma en LCD, tonen geen diep zwart, maar op zijn best heel donkergrijs. De Pioneer Kuro biedt volgens de fabrikant door haar diep zwarte beeld als enige een kijkervaring die zich volledig met de werkelijkheid kan meten.


 
Menigeen zal vanuit de natuurkundelessen nog wel hebben onthouden dat wit álle kleuren bevat, en zwart niet één. Dat betekent dat het contrast tussen zwart en andere kleuren per definitie het grootst is. Daarom is zo donker mogelijk zwart een garantie dat alle andere kleuren het best tot hun recht komen.

Om het diepe zwart in de schermen te garanderen, heeft Pioneer een strikte scheiding tussen zwart en kleur aangebracht. Er treedt geen enkele lichtreflectie op en de kleuren blijven zuiver. Het zwart van de Kuro (‘Kuro’ is Japans voor ‘zwart’) plasmatelevisies is 80% zwarter dan voorheen mogelijk was. Daardoor is volgens Pioneer een welhaast onwaarschijnlijke contrastverhouding ontstaan van maar liefst 20.000:1. Dit leidt tot vollere kleuren en scherpere details die een kijkervaring garanderen waar tot voor kort alleen van gedroomd kon worden, aldus de fabrikant.
 
Automatische beeldaanpassing

Het beeld van de Kuro plasmatelevisies voldoet aan alle individuele eisen van de kijker. De plasmaschermen passen de instellingen namelijk automatisch aan, niet alleen aan de beelden die getoond worden, maar ook aan de omstandigheden in de woonkamer. Of de zon nu in de kamer schijnt, of dat de schemerlampen aan zijn. Zo beleeft de kijker altijd het best mogelijke beeld, zonder dat ingewikkelde menu’s moeten worden doorlopen en er eindeloos aan de instellingen moet worden gesleuteld. Het beeld is op die manier altijd puur en origineel: precies zoals een filmregisseur het heeft gewild.

Daarnaast heeft Pioneer haar langdurige ervaring op het gebied van luidsprekerontwerp aangewend om het geluid op het hoogste het niveau te brengen, zoals het ooit bedoeld is door de muzikant. Want uiteindelijk is alleen de werkelijkheid de enige referentie voor de nieuwe schermen van Pioneer.
 
In augustus 2007 werd het Pioneer 50-inch Full-HD Kuro-model, de PDP-LX508D, door de EISA (European Image and Sound Association) bekroond als beste Europese Full-HD plasma-TV. 
 
De nieuwe Kuro plasmatelevisies zijn beschikbaar in afmetingen van 42, 50 en 60 inch, zowel in een XGA versie als Full HD. De consumentenadviesprijzen bedragen 2.599 eurovoor de 42 inch PDP-4280XA tot 7.999 euro voor de meest luxe 60 inch-versie PDP-LX608D.

Meer informatie

Tip: voor meer informatie over Pioneer`s Kuro plasmatelevisies, klikt u ook hier.


EDITORS' CHOICE