NIEUWSSony

Bravia serie breidt uit

Redactie HiFi.nl | 13 september 2007 | Sony | Importeur: Sony Nederland

(ingezonden mededeling)

Sony introduceert dit najaar een groot aantal uitbreidingen op het assortiment BRAVIA lcd-televisies. Er verschijnen zowel HD-ready- als Full HD-schermen in verschillende afmetingen.

Sony biedt in de nieuwe lijn ook keuze in zeven verschillende behuizingkleuren, zodat ieder huishouden een passend model kan vinden. Daarnaast introduceert Sony de nieuwe VPL- VW60 BRAVIA Front Projector.

In de meest exclusieve lijn van BRAVIA wordt de X3500-serie geïntroduceerd. De schermen in deze serie hebben beelddiagonalen van 40, 46, 52 en 70 inch en zijn allemaal geschikt voor 1080p Full HD resolutie.

Sony Bravia LCD TV en Projector

De X3500-serie heeft een geborstelde metalen afwerking passend bij het zogeheten zwevende ontwerp van het scherm. De X3500-serie gebruikt gelijktijdig verschillende technologieën om de kijkervaring te verbeteren. Zo zorgt Sony Motionflow +100Hz voor een dubbele verversingssnelheid ten opzichte van de normale snelheid van 50 Hz, het beeld komt hierdoor rustiger over. Daarnaast zorgt het 10-bit lcd panel voor 1024 gradaties tussen kleuren, vergeleken met de 256 gradaties op veelvoorkomende 8-bit panels.

Het topmodel, de 70 inch KDL-70X3500, beschikt bovendien over Triluminos LED backlighting. Dit zorgt voor een nog grotere range van kleuren door het gebruik van LEDs in plaats van de traditionele Cold Cathode Fluorescent Lamp (CCFL). De contrastratio wordt bij deze nieuwe technologie verhoogd naar 25.000:1 (bij CCFL 18.000:1).


W3000 voor meer dan alleen televisiekijken

De W3000-serie beschikt over specifieke functies om het bekijken van films en foto’s te verbeteren. Zowel de X3500- als de W3000-serie is voorzien van de nieuwe industrie-standaard x.v.Colour. Deze technologie is eerder geïntroduceerd is op de HD-Handycam’s. Hiermee wordt een bijna tweemaal zo breed kleurenbereik weergegeven dan met de RGB-standaard. Dit levert een kleurenspectrum op dat bijna 100 procent gelijk is aan wat het menselijk oog kan waarnemen. De PhotoTV HD modus is ontworpen om digitale foto’s nog beter op een Full HD scherm te weergeven.

De nieuwe V3000-lijn heeft schermen van 40 en 46 inch met 1080p Full HD resolutie. Deze lijn is gericht op de filmliefhebber met oog voor detail. Dankzij de 24p True Cinema-technologie wordt de originele beeldratio van professionele filmcamera’s behaald, terwijl deze op normale televisies verloren gaat. De kijker ziet dus de film zoals de regisseur het bedoeld heeft. Verder zorgt Theatre Mode voor de optimale filminstellingen van het scherm.

Kleurrijke S3000-serie voor iedere smaak
De nieuwe HD Ready S3000-serie is de opvolger van de S2500-serie. Deze 40, 32 en 26 inch BRAVIA televisies zijn nog completer uitgerust, verkrijgbaar in zwart en zilver en voorzien van een nieuw design.

Het beeld is zeer realistisch, helder en scherp dankzij de BRAVIA Engine beeldverbeteringstechnologie en het hoge dynamische contrast (8000:1). De bekroonde backlighttechnologie Live Colour Creation (voortaan al vanaf het 32 inch S3000 model) zorgt ervoor dat maar liefst 30 procent meer kleuren zichtbaar zijn. . De 20 inch KDL-S3000 is er in maar liefst zeven kleuren: zwart, zilver, wit, mokka, lavendel, lichtblauw en roze.

Alle Sony BRAVIA LCD-TV’s van (beginnend met ‘KDL’) zijn uitgerust met een ingebouwde DVB-T tuner. Hiermee is digitale televisie te bekijken via de ether, zonder een losse settop-box of extra afstandsbediening. Sony BRAVIA is het eerste KPN Digitenne gecertificeerde TV merk.

Sony Bravia LCD TV en Projector


VPL- VW60 BRAVIA Front Projector
Deze nieuwe projector beschikt over Silicon X-Tal Reflective Display-technologie (SXRD). Deze technologie zorgt voor haarscherp 1080p Full HD beeld, ruisonderdrukking en kleurverbetering. De sterke 200 Watt UHP (Ultra High Pressure) lamp zorgt voor helderheid van meer dan 1000 lumen en een beeldformaat van 300 inch. Met een contrast ratio van 35.000:1 is elk detail van de film goed zichtbaar. Daarnaast past deze projector automatisch het beeld aan op basis van de hoeveelheid licht per scène voor de perfecte Bioscoopervaring.


EDITORS' CHOICE