NIEUWSSharp

Sharp: platste LCD ter wereld

Redactie HiFi.nl | 09 september 2007 | Sharp

(ingezonden mededeling)

Sharp introduceert op de IFA in Berlijn de platste LCD TV ter wereld met een diepte van slechts 20 mm.

Sharp Corporation heeft op de IFA in Berlijn een wereldprimeur gepresenteerd met de introductie van ’s werelds platste LCD TV in de 50-inch klasse. Deze LCD TV is slechts 20 mm dik met een contrastratio van maar liefst 100,000:1 en een energieverbruik van slechts 140 kWh/jaar.

Het prototype LCD TV heeft de unieke LCD technologie van Sharp en bereikt hiermee deze ongekende, niveauoverstijgende prestaties en dit unieke design. Hiermee bewijst het bedrijf wederom dat zij voorop loopt in de ontwikkeling van dé TV van de toekomst: de LCD TV.

Over de gehele wereld is de verschuiving van analoge naar digitale TV momenteel in een versneld tempo gaande en hierdoor stijgt de vraag naar LCD TV’s in fors tempo. Consumenten kunnen steeds vaker thuis ook genieten van de hoogwaardige Full HD opnames en dus vraagt men steeds vaker naar een Full HD LCD TV. Andere hoogwaardige kenmerken zoals een ultraplatte behuizing, een revolutionair design en een energiezuinig gebruik maken LCD TV’s aantrekkelijk als primaire TV voor privégebruik.


foto: Theo Wubbolts/HVT

Ondanks het ultradunne design is het prototype LCD TV in het bezit van Sharp’s unieke LCD technologie voor een perfect een helder beeld. Sharp verwacht in 2010 de eerste LCD TV te introduceren die in het bezit is van deze unieke kenmerken.


EDITORS' CHOICE