NIEUWSHitachi

Hitachi tilt HD naar hoger niveau

Redactie HiFi.nl | 08 september 2007 | Hitachi

(ingezonden mededeling)

Hitachi tilt HD op hoger niveau met nieuwe X-serie 1920 x 1080 flatscreens

Hitachi lanceert een nieuwe generatie uiterst functionele en supergrote flatscreens met een HD (High Definition) weergave precies zoals de hedendaagse filmmakers en programmeurs dat zouden willen.

De nieuwe modellen bieden optimale kwaliteit en impact van de 1920 x 1080 HD-resolutie, en zijn uitgerust met Hitachi’s alom geprezen Picture Master HD Engine en een nieuwe ‘intelligente’ Movie FRC-processor. Dit resulteert in de best mogelijke HD-ervaring, in texturen die nagenoeg voelbaar zijn, in rijke en echte kleuren, en in levensechte actie waarin de kijker helemaal ondergedompeld wordt.

Hitachi, de leider op het gebied van platte schermen én HDD-technologie (Hard Disk Drive), heeft beide competenties voor het eerst samengebracht in de X-serie. De grote en aantrekkelijke 50” P50XR01 en 60” P60XR01 zijn allebei uitgerust met een geïntegreerde 250 GB HDD en twee digitale tuners. De kijkers hebben nu via één enkele geïntegreerde televisie toegang tot gratis kanalen, maar ook tot functies zoals vooraf ingestelde en onmiddellijke opname, live pauze en afspelen met opnemen.

Voor mensen die een beperkte ruimte hebben of geen opnamefunctie wensen, biedt het 37” L37X01 LCD-model dezelfde 1920 x 1080 HD-resolutie en beeldoptimaliseringtechnologie als de plasmamodellen, gecombineerd met Hitachi’s revolutionaire IPS Alpha-technologie en 100 Hz-verwerking.

IPS Alpha staat garant voor helderdere LCD-beelden met meer contrast die zelfs vanuit extreme beeldhoeken consistent blijven en zo de LCD-kijkervaring verbeteren. Richard Bass, senior manager Display Products bij Hitachi Digital Media Group, zegt het volgende: “Gezien de toenemende beschikbaarheid van HD-inhoud via programma’s en nieuwe mediaplatforms zoals Blu-ray, is er een nieuwe generatie flatscreens vereist. In de HD-omgeving is de beeldkwaliteit cruciaal. De TV is de laatste en belangrijkste schakel in het kijkproces. Voor de X-serie heeft Hitachi zijn beste plasma-, LCD- en verwerkingstechnologie ooit maximaal geoptimaliseerd. Elk element is ontwikkeld door Hitachi waardoor alles perfect samen werkt. De X-serie getuigt van onze weergaloze kwaliteit. Alle modellen worden volgens onze eigen strenge specificaties geproduceerd in Hitachi’s nieuwe Europese productievestiging in Tsjechië.”

Volgens Bass is het resultaat duidelijk: “Als u HD-inhoud bekijkt op een X-serie flatscreen, dan beseft u meteen wat HD-kwaliteit echt betekent. Dit is de ervaring die filmmakers, gameontwikkelaars en programmeurs nastreven – de realisatie van HD, Blu-ray media en consoles van de volgende generatie.”


Plasma’s met rijke functionaliteit

De P50XR01 en  P60XR01, uitgerust zijn met een vaste schijf (HDD) van 250 GB en twee digitale tuners, zijn de beste plasmaschermen in hun categorie. Deze schermen bieden kijkers extra voordelen, bijvoorbeeld de mogelijkheid om live actie te pauzeren, om programma’s op te nemen terwijl ze bekeken worden en om opnames vooraf in te stellen. 

Waarom zou u wachten als u al kunt kijken? Voor een maximaal gebruikscomfort bieden de schermen de functie Chase Playback waardoor kijkers een programma vanaf het begin kunnen bekijken terwijl de opname nog niet voltooid is. De plasma’s zijn ideaal als autonome, aan de muur monteerbare entertainmentoplossingen. De schermen kunnen ook probleemloos gebruikt worden in combinatie met een traditionele HDD digibox voor een grotere opnamecapaciteit.

Voor iedereen die met zijn TV meer wilt doen dan alleen programma’s bekijken, zijn alle modellen (inclusief het LCD-model) aan de voor- of zijkant uitgerust met gemakkelijk toegankelijke HDMI-poorten. Dit biedt mogelijkheden voor input vanaf camcorders, dvd- en Blu-ray-spelers en spelconsoles zonder te moeten knoeien met kabels achter het toestel.


‘Movie FRC’ garandeert optimale weergave van filmactie

De X-serie is het eerste productassortiment dat voorzien is van Hitachi’s unieke ‘Movie FRC’ Frame Rate Conversion-technologie die de filmervaring op een hoger niveau tilt. De meeste televisies maken gebruik van een eenvoudig herhaalframeproces om films, die gewoonlijk opgenomen worden in 24 frames/seconde, om te zetten in een indeling die geschikt is om thuis te bekijken. Hoewel dit niet merkbaar is op kleine televisies, kan dit op grotere schermen beeldtrillingen veroorzaken wat storend en vermoeiend is voor de ogen. 

Hitachi’s unieke technologie voorkomt dit door gebruik te maken van geïntegreerde intelligentie om de ontbrekende frames in te vullen met zorgvuldig berekende tussenbeelden. De vlotte bewegingen en scèneovergangen maken de beelden veel aangenamer om naar te bekijken – en zijn ideaal voor weergave op een groot scherm. De resultaten zijn even verbluffend voor standaardinhoud als voor HD-inhoud. 

De P50XR01 en  P60XR01 zijn compatibel met de 1080 p 24-indeling, waardoor ze ideaal zijn om filminhoud af te beelden vanaf de hedendaagse Blu-ray- en HD dvd-spelers.


Picture Master voor nog grotere beeldperfectie

De X-serie, uitgerust met een ‘full HD’ versie van Hitachi’s alom geprezen Picture Master beeldprocessor, is het resultaat van jarenlange ontwikkelingsinspanningen.

De 16-bits kleurenherkennings-engine maakt gebruik van 3D kleurenbeheer om levensechte huidtinten, stoffen en texturen die bijna aangeraakt kunnen worden en voorwerpen met een betere oppervlaktedefinitie te creëren. Er wordt extra kracht bijgezet door een dubbele dynamische “enhancer” die een superieure reproductie van glanzende en blinkende voorwerpen garandeert – traditioneel een van de moeilijkst te reproduceren oppervlakteaspecten, zelfs in HD. Het hele beeld ziet er helderder en frisser uit, dankzij de extra Digital Noise Reduction die achtergrondruis filtert voor een perfect beeld - ideaal voor de grotere schermformaten van de X-serie.


Omdat het oog ook wat wil

Het is logisch dat de beste HD-beelden bekeken moeten worden op de mooiste schermen. Hitachi heeft alle mogelijke inspanningen geleverd om te garanderen dat het prestatievermogen van de X-serie gelijke tred houdt met het aantrekkelijk uiterlijk. Alle modellen worden geproduceerd in Hitachi’s nieuwe en speciaal gebouwde Europese vestiging in Tsjechië, in overeenstemming met de strengste bedrijfsstandaarden.

De P50XR01 is speciaal ontwikkeld om te imponeren. Het toestel heeft een elegante, hoogglanzende acrylrand met een matte, gitzwarte gracieuze ring. De voet is standaard geïntegreerd en de superelegante luidspreker onderaan versterkt de globale aantrekkingskracht.

De P60XR01 is verkrijgbaar in een aantrekkelijke semiglanzende afwerking. Het toestel straalt klasse uit en wordt geleverd met afneembare luidsprekers en een vaste voet die gemakkelijk verwijderd kan worden om het toestel te integreren in een Home Theatre-oplossing.

De L37X01 wordt gekenmerkt door hetzelfde oog voor detail als de plasmamodellen en wordt geleverd met een draaibare voet en een gracieuze luidspreker – deze LCD heeft werkelijk alles om indruk te maken.

Alle modellen bieden tal van connectiviteitmogelijkheden, zoals een geïntegreerde SD-kaartsleuf, een USB-aansluiting en drie HDMI-poorten voor de aansluiting van een brede waaier van toestellen met output in HD of in standaarddefinitie, zoals Blu-ray-spelers, camcorders, spelconsoles en dvd-spelers en -recorders.


EDITORS' CHOICE