NIEUWSPure Digital

Pure Legato 2 DAB

Redactie HiFi.nl | 22 juni 2007 | Pure Digital
(ingezonden mededeling)

De opvolger van de ook al stijlvolle Legato is het nieuwe vlaggenschip van Pure, het innovatieve toonaagevende merk van de DAB digitale radio’s. De Legato 2 combineert stijl en functionaliteit in een luxe microsysteem dat klinkt zoals het eruit ziet: opvallend.

Onder de vintage motorkap bevindt zich een uitgebreide set features. Het zou geen Pure zijn als er geen DAB ontvanger aan boord zou zitten. Uiteraard kunt u alles langs u af laten gaan en puur voor de vormgeving en klank gaan en uw CD-tje, FM- of DAB radiostation luisteren. Maar als u echt alle functies wilt gebruiken komt u al snel uit op de handige Elektronische Programma Gids (EPG), de ReVu functie (pauzeren en terugspelen live-radio: timeshifting dus), Intellitext (toegang tot de DAB tekst, zeg maar een zeer uitgebreide datastroom van een radiostation), MP3’s spelen via de op het frontpaneel aangebracht SD-kaartlezer. Of u maakt gebruikt van de 20 alarmen om u en/of uw partner(s) te wekken mocht u het stijlvolle setje in uw slaapkamer installeren. Of als u elders bent stelt u de 20 opnametimers in, zodat u uw favoriete radioprogramma’s niet hoeft te missen tijdens uw vakantie of reizen.

 

Uiteraard kan uw iPod of andere mediaspeler ook aangesloten worden middels één van de twee stereo ingangen aan de achterzijde of de derde aan de voorzijde. Wilt u echt geen verlies hebben en het digitale DAB signaal uitvoeren naar uw high end digitale opname apparaat, zoals een MiniDISC, gebruikt u dan de optische digitale uitgang van de Legato II. Via USB kunt u de Legato 2 aan uw computer hangen zodat u opgenomen radioprogramma’s kunt overbrengen of MP3’s van uw computer naar de SD-kaart in uw Legato II.

De draadantenne voor DAB en FM die wordt bijgeleverd is afdoende om (indien u in het dekkingsgebied woont waar DAB te onvangen is, zie bijgevoegd kaartje) u ontvangst te geven van alle bschikbare stations. Mocht u FM via de kabel willen luisteren dan is er optioneel een antennesplitter te krijgen waarmee u dat kunt doen en toch DAB via de ether kunt ontvangen.

Beschikbaar in klassiek kersen, fris beuken of hoogglans zwarte pianolak voor de fijnproevers. Komt standaard met bijpassende 2-weg luidsprekers, luidsprekersnoer, antenne, afstandsbediening, groot 6-lijns display  en met hoofdtelefooningang aan de voorzijde.

Specificaties
DAB Band III 174-240 MHz
DAB L-Band 1452-1490 MHz
FM 87.5-108 MHz

30W RMS per kanaal (8 Ohm)

Prijs
Legato II Cherry €699
Legato II Maple €699
Legato II Piano Black €769

(ook beschikbaar zonder luidsprekers)

Distributie Benelux: Music Matters NV – 070 3622277 – www.music-matters.org


EDITORS' CHOICE