Musical Fidelity Supercharger

Spectaculaire versterkingsinnovatie van Musical Fidelity

Musical Fidelity heeft haar eigen klantenbestand een voorproefje gegeven van een nieuw en spectaculair product, de 550K Supercharger. Na lange en intensieve studies en testen weet Musical Fidelity te komen met een een high end component die de belofte van een hoog-dynamisch geluidsbereik voor vrijwel iedere set haalbaar moet maken, aldus de enthousiaste makers.

Het principe van de 550K Supercharger ligt in het uitgangspunt dat de gemiddelde luidspreker een gevoeligheid heeft van 87 dB, terwijl de gemiddelde versterker zo’n 200 watt levert. Dit veroorzaakt bij wat meer volume onherroepelijk een daling van de hoogte in het frequentiebereik of “clipping” in de versterker, met een vervormde weergave tot gevolg. De bedenkers zetten dit feit ook nog eens af tegen het feit dat de luisteraar bij weergave een zo natuurlijk mogelijke geluidsdruk zou willen ervaren als ware hij bij de uitvoering zelf. Wetende dat een klassiek stuk op een willekeurige luisterplaats in een concertzaal goed kan zijn voor zo’n 110 dB en een rockconcert hier nog wel 10 dB bij mag optellen, hadden de ontwerpers een flinke kluif aan het ontwerpen van een passende oplossing voor dit probleem. Ervan uitgaande dat een gemiddelde hifi installatie zelfs de 110 dB amper kan halen zonder vervorming moesten ze dus aan een goede eindversterking werken. Een verschil van 10 dB geluidsdruk maakt in een set ontzettend veel verschil, aldus de designers.

De 550K Supercharger, die ongeacht het vermogen van uw eindversterker (mits tussen 50 en 200 watt) het effectieve vermogen opkrikt naar 550 watt, sluit u aan als ware het uw luidspreker, gewoon met speakerkabel. Wil de luisteraar hem als mono eindversterker inzetten met alleen een voorversterker ervoor, beschikt het apparaat natuurlijk ook nog over een lijningang met cinchaansluiting.

Volgens Musical Fidelity rekent de 550K Supercharger, die intern gelijk is opgebouwd aan de kW550 versterker, voor eens en altijd af met clipping en vervorming. Iedere wat gevoeliger speaker is gebaat bij meer power, maar dan zonder verlies van geluidskwaliteit.

Wilt u kijken of uw versterker - luidsprekercombinatie in staat is 107 dB op hoogwaardige manier weer te geven? Doe dan de online systems diagnostics test op de Musical Fidelity website.

Musical Fidelity verwacht de 550K Supercharger medio Augustus 2007 officieel te introduceren.

MERK

EDITORS' CHOICE