NIEUWSPioneer

Pioneer voor veeleisende consument

(ingezonden mededeling)

Pioneer brengt High End beeldkwaliteit

Pioneer is al ruim een decennium bekend als één van de marktleiders op het gebied van de fabricage van plasmatelevisies. Het Japanse bedrijf wil echter niet op zijn lauweren rusten en is altijd op zoek naar manieren om de bestaande producten verder te verbeteren en te verfijnen.

Waar anderen kiezen voor de strategie van méér voor minder, stelt Pioneer zich maar één doel: veeleisende consumenten tevreden stellen die het beste van het beste willen.

Pioneer onderscheidt zich op deze manier succesvol door zich alleen te concentreren op het topniveau van de markt. “Dit is wat scherpzinnige klanten willen,” onderstreept Marnix Somers, Directeur van de Home Business Divisie bij Pioneer Europa. “Superieure kwaliteit, scherp afgestelde prestaties en intelligent design voor in de woonkamer.”

Leeg canvas
De ontwerp- en ontwikkelafdeling van Pioneer heeft het zichzelf daarmee zeker niet makkelijk gemaakt. Maar een team van deskundigen is de uitdaging aangegaan. Het eerste punt dat zij aanpakten was het verder verbeteren van de zwartweergave. Marnix Somers legt een treffende link met de kunstwereld. “In de kunstwereld stelt een gewoon wit doek niets anders voor dan een schone lei wachtend op de creatie van de kunstenaar. In de wereld van televisie, heeft een zwart scherm heel wat weg van dat witte doek: klaar om inhoud te tonen. De Pioneer ingenieurs leverden een belangrijke prestatie toen ze zwartschakeringen creëerden die 80% dieper zijn dan voorheen mogelijk – een definitie van het ultieme “witte doek” klaar voor films, televisie en sportevenementen met hoge definitie,” zegt Marnix Somers. Als zwart het hele kleurenspectrum omvat, dan kan wie in staat is het diepste zwart te creëren ook de rijkste kleuren creëren.

Bewegende beelden
Naast de verbetering van de zwartwaarde heeft een tweede punt de aandacht van de Pioneer ingenieurs gehad: de verdere verbetering van de weergave van bewegende beelden. Deze verbetering komt tot uiting in de ontwikkeling van een nieuwe standaard die de naam “HD digital film direct 24” heeft meegekregen. Deze standaard zal worden toegepast als een label voor producten die in staat zijn om op een precieze manier zogeheten ‘24fps’ filmmateriaal verwerken. Klassieke filmbeelden worden gewoonlijk opgenomen, ontwikkeld en gecodeerd voor reproductie met 24 frames per seconde. PAL uitzending en DVD’s hebben deze beelden altijd al met 25 fps afgespeeld (50Hz). Dit heeft het ongewenste effect dat de beelden versneld (ruim 4%) worden weergegeven en de toonhoogte van geluid en stem daardoor mede verhoogd wordt. Pioneer biedt een reeks producten aan die nu wél perfect in staat zijn de echte cinema-ervaring in de woonkamer te introduceren door de originele 24fps input op het scherm te brengen met 72Hz (3 beelden getoond per origineel frame). Het “HD digital film direct 24” logo stelt de gebruiker in staat snel en eenvoudig producten te herkennen die het geluid en beeld natuurgetrouw weergeven. Deze techniek wordt niet alleen toegepast in de nieuwe plasmaschermen van Pioneer maar ook in de Blu-ray speler, en de nieuwste lijn AV-receivers.

Puur
Technische vooruitgang is belangrijk. Maar het is voor Pioneer geen doel op zich. Uit onderzoek en enquêtes blijkt dat consumenten vaak overspoeld worden door het surplus aan technische beweringen van fabrikanten en het woud aan daarbij horende logo’s. Pioneer wil de keuze voor deze zoekende en overweldigde consument weer makkelijk maken door de ervaring van kijken en luisteren weer terug te brengen tot de essentie: de ervaring op zich. Om dit mogelijk te maken werkt Pioneer ook zeer nauw samen met de makers van het beeld en geluid. Zij weten namelijk het beste hoe hun visie eruit moet zien en hoe die moet klinken. Het enige wat voor Pioneer namelijk telt is de best mogelijke benadering van de werkelijkheid. Door het beeld en geluid te reproduceren zoals dat door muzikanten, fotografen en regisseurs bedoeld is. Niets meer, niets minder.


EDITORS' CHOICE