NIEUWSPioneer

Pioneer: 8ste generatie plasma schermen

(ingezonden mededeling)

Pioneer lanceert 8ste generatie plasma televisies

Pioneer kan inmiddels bogen op tien jaar ervaring op het gebied van HD platte televisies. Technologische door-ontwikkeling is daarbij een belangrijk uitgangspunt, maar uiteindelijk is het de ervaring die telt. De nieuwe flat screens van Pioneer zijn precies hiervoor ontworpen: het overbrengen van de ervaring en de emotie zoals die bedoeld is.

Zwart
Kuro, wat ‘zwart’ in Japans betekent, is de treffende project-naam waaronder deze nieuwe lijn plasma televisies van Pioneer werden ontwikkeld. Treffend omdat Pioneer hiermee het belang van zwartweergave voor het beeld onderstreept. Met de nieuwe Plasma’s wordt zwart eenvoudigweg zwarter dan het ooit was. Dit leidt uiteindelijk tot vollere kleuren en scherpere details die een kijkervaring garanderen waar tot voor kort alleen van gedroomd kon worden.

Het Japanse bedrijf houdt met de nieuwe lijn televisies vast aan de oorspronkelijke keuze om de plasmatechnologie toe te passen in haar beeldschermen. Deze keuze is ooit gemaakt vanwege de betere zwartweergave dan LCD. Om dit diepe zwart te garanderen is het nodig om een strikte scheiding tussen zwart en kleur aan te brengen, zodat er ook geen enkele lichtreflexie optreedt en kleuren zuiver blijven. Het zwart van de “project KURO” plasma televisies is 80% zwarter dan voorheen mogelijk was. Zodat een welhaast onwaarschijnlijke contrastverhouding is ontstaan van maar liefst 20.000:1.

Optimum mode
Het beeld voldoet verder letterlijk aan alle individuele eisen van de kijker. De plasmaschermen van deze 8ste generatie beschikken namelijk over een zogenoemde optimum mode die de instellingen automatisch aanpast, zodat het beste beeld verkregen wordt. Het systeem past de weergave niet alleen automatisch aan, aan de beelden die getoond worden, maar ook aan de omstandigheden in de woonkamer. Of de zon nu in de kamer schijnt, of dat de schemerlampen aan zijn. Zo beleeft de kijker altijd het best mogelijke beeld, zonder dat ingewikkelde menu’s moeten worden doorlopen en er eindeloos aan de instellingen moet worden gesleuteld. Het beeld is op die manier altijd puur en origineel: precies zoals een filmregisseur het heeft gewild.

Ervaring
Om werkelijk geraakt te worden door het beeld, is goed geluid uiteraard onmisbaar. Zonder heldere stemmen, krachtige drums en sprankelend gitaargeluid krijgt een kijker nooit het gevoel alsof hij echt bij een concert aanwezig is. Kristalhelder en levensecht geluid is net zo onmisbaar bij films of gaming. Pioneer heeft haar langdurige ervaring op het gebied van luidsprekerontwerp aangewend om met een compromisloze geluidsweergave de emotie en de totale ervaring compleet te maken. Zo is ook het geluid van het niveau zoals het ooit bedoeld is door de muzikant. Want uiteindelijk is alleen de werkelijkheid de enige referentie voor de nieuwe schermen van Pioneer.

De nieuwe schermen zijn beschikbaar in afmetingen van 42, 50 en 60-inch. Zowel in een XGA versie (vanaf juni beschikbaar) en Full HD (verkrijgbaar vanaf september).

Lees ook: Pioneer brengt High End beeldkwaliteit


EDITORS' CHOICE