NIEUWSHitachi

Hitachi: nieuwe Plasma en LCD modellen


Redactie HiFi.nl | 24 mei 2007 | Hitachi

(ingezonden mededeling)

Hitachi stelt een volledig nieuwe reeks van flatscreen televisies voor, met enerzijds de basis- en middenmodellen van de A-Series (‘HD Ready’ TV`s) en anderzijds de opvallend sterke topmodellen uit de T-series (1080 Plasma- en LCD-flatscreens).

De A-Series biedt modellen voor iedereen tegen een aantrekkelijke prijs. De uitstekende 26 en 32 inch LCD`s, een ‘volledige’ HD 37 inch LCD-TV en een opvallende 42 inch Plasma-TV met een 1080 HD resolutie en een breedbeeldformaat zullen slechts weinigen kunnen weerstaan.

De T-Series is gebaseerd op een revolutionaire beeldversterkingstechnologie die instaat voor een realistischer breedbeeldformaat dat perfect geschikt is voor het high definition (HD) aanbod van vandaag.

A-Series: sterke mogelijkheden
Ideaal voor het groeiende aantal digitale huishoudens in Europa biedt de ‘HD Ready’ A-Series een uitstekende connectiviteit – met inbegrip van twee SCART`s en twee HDMI-poorten – voor toestellen met een digitale uitgang zoals games consoles, HDD-players of camcorders.

Het gamma van de A-Series telt 4 modellen:

  • P42A01: Creëer thuis een bioscoopervaring met deze breedbeeld 42 inch Plasma-TV met een 1080 HD resolutie die een fantastische weergave biedt.
  • L37V01: Verbaas gezin en vrienden met high definition programma`s, films en andere beeldfragmenten met deze 1920 x 1080 full HD LCD-TV – HD zal nooit beter worden dan dit.
  • L32A01: Een perfect gevormde ‘HD Ready’ LCD-TV met zeer goede algemene functies voor de meeste toepassingen en omgevingen.
  • L26A01: Een compact en krachtig toestel dat alle voordelen biedt van een ‘HD Ready’ LCD-TV in een niet te opvallend 26 inch formaat – ideaal voor wie de voorkeur geeft aan een bescheiden elegantie.

T-Series: voor meer realisme
De T-Series, met een 50 inch en een 42 inch Plasma-TV, biedt een nieuw ontwikkelde versie van de alom geprezen Picture Master image processor van Hitachi. Als resultaat van een jarenlange ontwikkeling maakt deze 16-bit colour recognition engine gebruik van een 3D colour management systeem voor betere huidtonen, stoffen die u bijna kunt voelen en voorwerpen met een betere oppervlaktedefinitie. Naast deze nieuwe realismetroeven, staat een twin dynamische versterker in voor een perfecte weergave van glimmende en glanzende items – gewoonlijk een van de moeilijkst weer te geven onderwerpen, zelfs in HD. Het volledige beeld lijkt zuiverder en frisser dankzij de bijkomende Digital Noise Reduction die achtergrondruis wegfiltert om een perfect beeld op te leveren – ideaal voor deze breedbeeldformaten.

De T-Series televisies leveren niet alleen uitzonderlijk goede resultaten. Ze hebben ook een subtiel design die perfect past bij dergelijke topmodellen. Het gamma van de Hitachi T-Series telt twee populaire breedbeeldformaten die beide het verbluffende ‘Picture Master’ detail bieden en geïntegreerde digitale tuners (iDTV`s) voor toegang tot eventueel beschikbare vrije digitale uitzendingen.

P50T01E (matte afwerking) / P50TP01E (glanzende afwerking)        
Met een HD-resolutie van 1280 x 1080, biedt deze spectaculaire 50 inch Plasma-TV een superieur beeld, zelfs in een kleine ruimte. Bij een normale kijkafstand van slechts 1,8 meter, krijgt u precies dezelfde kijkverhouding als in een bioscoop – u krijgt dus een ‘zeer brede’ ervaring, zelfs in relatief kleine ruimten.

P42T01E (matte afwerking) / P42TP01E (glanzende afwerking)        
Een 42 inch Plasma-TV met een resolutie van 1024 x 1080 die een interessante prijs combineert met all-round prestaties: een van de beste kwaliteit-‘waarde’ TV`s.

Connectiviteit is een cruciaal element in het groeiende aantal digitale huishoudens van vandaag. Met twee HDMI-poorten en drie SCART`s, biedt de T-Series veelzijdige opties voor gebruik van de meeste toestellen met een digitale output, onder meer digiboxes, games consoles, HDD-players/recorders en camcorders.

A- & T-Series: design en stijl die even sterk zijn als de prestaties
De elegante, volslanke, zilveren lijn van de A-Series is bijzonder mooi en kan probleemloos worden ingebouwd in een moderne of in een traditionele omgeving. Het nieuwe, verbluffende ontwerp wordt benadrukt met een slanke lijn, in de onderzijde gemonteerde luidsprekers en een gestroomlijnde, mat zwarte, schuine kant. Alle A-Series televisies zijn standaard uitgerust met een vaste basis of kunnen tegen de muur worden gemonteerd.

De modellen uit de T-Series zijn beschikbaar met een mat of glanzend zwarte schuine kant. De Plasmaschermen worden standaard geleverd met een aangedreven draaibasis voor een perfecte en vlotte positionering. De toestellen kunnen ook tegen de muur worden gemonteerd om hun ultradunne profiel te benadrukken.


Prijs en beschikbaarheid:
De Hitachi toestellen uit de A-Series en T-Series zullen vanaf juli 2007 in de Benelux verkrijgbaar zijn. De P50T01E zal al in mei op de markt komen. De prijs hangt af van het model en van de Series en varieert van 599 euro tot 2199 euro. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van Hitachi Digital Media

EDITORS' CHOICE