NIEUWS

Duitsland - publicatie week 20

Marc Brekelmans | 16 mei 2007

Deze week publiceren we de nieuwe recensies en artikelen niet, zoals gebruikelijk, op donderdag, maar een dagje eerder. De reden hiervan is mijn bezoek aan de High End Show in München.

Sinds 2000 doet HiFi.nl al verslag van de High End show. In 2000 nog in Frankfurt, sinds 2004 in München, met als gevolg dat het bezoek aan de show bijna twee volledige reisdagen opslokt. Toch lijken er ieder jaar meer Nederlanders bereid deze reis te ondernemen. Op zich niet zo gek, want ondertussen is de High End in München uitgegroeid tot dé hifi-show van Europa. We zullen zo snel mogelijk verslag doen van onze bevindingen op High End München 2007. 

Maar nu terug naar deze week, al heeft de recensie van deze week ook een Duitse achtergrond. Rene van Es kreeg namelijk een draaitafel van het Duiste Transrotor onder handen. En wel een heel fraai exemplaar dat luistert naar de naam Super Seven 40/60/TMD/5009. Inderdaad een hele mond vol. Wat dat allemaal betekent als u een plaatje wilt draaien leest u in de recensie van Rene.

Voor mensen die liever zelf de handen uit de mouwen steken hebben we deze week een artikel over Software Defined Radio; wat dat inhoudt mag u zelf lezen in het artikel dat door Elektuur is geschreven.

Ik reis morgen af naar Duitsland: het land van ongelooflijk veel fraaie audiomerken. Transrotor, Clearaudio, Canton, Elac, T+A, ASR, Burmester en Audio Physic; ze zullen het komende weekend allemaal beluisterd gaan worden. Maar Duistland is ook het land van grote glazen bier, bratwurst en Jägerschnitzels. Wat is het leven van een audio-journalist toch mooi!

Tot volgende week,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Transrotor Super Seven  
Mijn hoofdredacteur wil altijd een conclusie die het bovenstaande verhaal in het kort samenvat. Dat is voor de lezer en de importeur ook leuk. Voor deze keer werk ik niet mee.


Achtergrondartikelen

Software Defined Radio 
Een Software Defined Radio bevat maar weinig hardware. Dat wordt gecompenseerd door uitgekiende software. Dit SDR-project toont aan wat er mogelijk is op dit gebied.


Software recensies

Michala Petri & Lars Hannibal – Siesta (CD)
Tijdens een siësta hoef je niet perse een dutje te doen. Een pauze tussen het werk kan ook uitstekend benut worden om met de deuren dicht te genieten van mooie muziek. Deze CD met Latijns georiënteerde stukken voor blokfluit en gitaar, gespeeld door een gezien de staat van dienst eminent maar mij onbekend Deens duo, is zeker geen aanleiding om in te dutten.

Ed Harcourt - The Beautiful Lie (Vinyl)  
Ed Harcourt is al vergeleken met Tom Waits en Bono. Mensen willen nu eenmaal alles en iedereen in hokjes stoppen. En juist dat is moeilijk in het geval van deze singer songwriter die met ‘The Beautiful Lie’ zijn vijfde album in successie aflevert.

Jimmy & Wes - The Dynamic Duo (Vinyl) 
Eigenlijk zou de titel ‘Jimmy & Wes’ omgedoopt moeten worden in ‘Jimmy, Wes & Oliver’. Zo sterk is het stempel dat arrangeur Oliver Nelson - wiens ‘The Blues And The Abstract Truth’ zich rotsvast genesteld heeft in mijn lijstje favoriete jazz lp’s - op deze schijf drukt.

The Rite Of Spring - London Symphony Orchestra  (Vinyl)
De eerste maal dat ik Igor Strawinsky’s balletmuziek Le Sacre Du Printemps hoorde was ik totaal overdonderd. Het was tevens de eerste maal dat een klassiek werk mij echt wist te boeien.

Händel - Admeto (DVD-muziek)
Händel heeft in diverse opera’s de “menselijke” karakters en eigenschappen van de klassieke Griekse goden en helden muziekdramatisch met grote verbeeldingskracht tot leven gewekt. Door en door bedorven, perfide, maar ook levenslustige, zachtmoedige of vredelievende personages bevolken de mythen die grote Griekse of Romeinse dichters als Homerus, Euripides, Virgilius of Ovidius tot leven hebben gewekt.


EDITORS' CHOICE