NIEUWSEarproof

De kunst van het horen

Redactie HiFi.nl | 26 maart 2007 | Earproof

(ingezonden mededeling)

Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, in Rotterdam is een broedplaats voor jong, creatief talent. Ook op muzikaal gebied. Het Rotterdamse conservatorium weet als geen ander hoe muziek je raken kan. Jou én je gehoor! Daarom organiseert Codarts samen met Earproof op 16 april in Waterfront De Dag van het Oor voor haar studenten.

Tijdens de Dag van het Oor vertellen professionals over hun ervaringen op gebied van gehoor en hulpmiddelen om beschadigingen te voorkomen. Zo kunnen studenten in de praktijk ondervinden hoe bodypacks werken en zelf aan de hand van een DB-meter ontdekken hoe hard ‘hard’ nu eigenlijk is.
Peter van Galen (Earproof) vertelt meer over de werking van het gehoor en de zin en onzin van gehoorbescherming. Het werken met monitors krijgt speciale aandacht in een sessie van Jan van Antwerpen (geluidstechnicus bij Candy Dulfer). Lolke van Diggelen (psycholoog HKA) legt een relatie tussen stress en geluidsoverlast.

Tijdens de Dag van het Oor zijn ook de docenten van de Pop Academy aanwezig om te zingen, spelen en hun ondersteuning te geven aan de presentaties.
De Dag van het Oor eindigt – onder het genot van een hapje en drankje – met een spetterende jamsessie in de bar van Waterfront.

Inschrijven kan via www.earproof.com. Daar is een link te vinden naar de Rotterdam Pop Academy. De eerste honderd aanmeldingen krijgen een set Earproof gehoorbeschermers.


EDITORS' CHOICE