NIEUWS

CeBit drukker dan verwacht

Redactie HiFi.nl | 19 maart 2007

(gezien op het Internet)

Maandag 19 maart 2007, 11:39 - Met de Cebit gaat het lang niet zo slecht als vorige week is gesuggereerd. Die boodschap komt van de organisator van de technologiebeurs in Duitsland.

Deutsche Messe, het bedrijf dat de Cebit in Hannover organiseert, is positief over het aantal bezoekers van de beurs tot nu toe. In de eerste drie dagen is de beurs door meer dan 200.000 mensen bezocht. Dat is meer dan vorig jaar rond die tijd, aldus Ernst Raue van Deutsche Messe.

"Met trots kunnen we zeggen dat Cebit erg sterk van start is gegaan. We hebben 10 procent meer bezoekers gehad vergeleken met dezelfde periode vorig jaar", aldus Raue.

De organisator is niet de enige die positief is over het verloop van de beurs tot nu toe. Ook een woordvoerder van pc-fabrikant Acer erkent dat hij aanvankelijk minder hoge verwachtingen had van de beurs dan vorig jaar. "Maar alleen de eerste dag al was veel drukker dan vorig jaar", vertelt Stefan Engel van Acer Duitsland.

Ook Frank Bolten van Sharp Duitsland en Oostenrijk spreekt van een onverwacht succes van de Cebit tot nu toe. "Er zijn veel mensen van de pers, alle belangrijke importeurs zijn aanwezig en er zijn veel consumenten, veel meer dan we hadden verwacht."

 De Cebit in Duitsland is donderdag begonnen en duurt nog tot woensdag 21 maart. Vorige week werd al bekend dat de volgende editie van de beurs, Cebit 2008, een dag korter zal duren.

De IDG News Service heeft een videoverslag gemaakt.


EDITORS' CHOICE