NIEUWSRotel

Rotel: nieuwe 06 serie


Redactie HiFi.nl | 05 november 2006 | Rotel

(ingezonden mededeling)

Rotel 06 Serie: complete eenvoud, behalve in geluid

‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister.’ Dit gevleugelde en ook in Nederland goed gekende Duitse spreekwoord is volmaakt van toepassing op de nieuwe Rotel 06 Serie. Zowel uiterlijk als inwendig zonder onnodige franje zorgt deze stereocombinatie voor een warm, levensecht en subtiel geluidsbeeld. Samen met de verrassende prijs-kwaliteitverhouding staat de Rotel 06 Serie garant voor een aangename ervaring.

De Rotel 06 Serie is voortgekomen uit het beproefde Balanced Design Concept: aan het gewenste perfecte eindresultaat wordt geen enkele concessie gedaan, maar als het eenvoudig kan, verdient dat de absolute voorkeur. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de best klinkende onderdelen niet altijd de duurste zijn. Speciaal getrainde technici hebben zich ervan vergewist dat de best denkbare kwaliteit via de Rotel 06 Serie tot uiting komt.

Versterkers
Basis van de Rotel 06 Serie is de geïntegreerde versterker RA-06, die berekend is op zeer veeleisende luidsprekers. Het vermogen is voldoende voor vrijwel iedere kamer: de versterker kan de hele ruimte vullen. Waar in de kamer de luisteraar zich ook bevindt, met de speciale Systeem Afstandsbediening kunnen alle apparaten worden bediend.
Voor minder kritische luidsprekers is de RA-05 een uitstekend alternatief. De functionaliteit en geluidskwaliteit zijn verder identiek aan die van de RA-06: optimale nauwkeurigheid en een compleet klankbeeld. Ook kan gekozen worden voor de RA-04, die niet onderdoet voor de RA-05, maar geen afstandsbediening heeft.
Voor de ideale geluidservaring in erg grote kamers kan de geïntegreerde versterker worden vervangen door de RC-06 voorversterker en de RB-06 eindversterker(s). Het eindresultaat is een eersteklas prestatie voor zelfs de meest veeleisende  luidsprekers.

DAB-Tuner en CD-speler
De DAB-Tuner RT-06 is behalve voor AM/FM-ontvangst ook geschikt voor digitale radio. Geen enkel voordeel van de gedetailleerde Digital Audio Broadcasting wordt onbenut gelaten, zelfs onder moeilijke ontvangstcondities. De dertig voorkeursposities bieden alle mogelijkheden om favoriete zenders te programmeren. De tuner kan via de eigen afstandsbediening of de 06 Serie Systeem Afstandsbediening worden bediend.
De RCD-06 CD-speler past naadloos bij de versterkers uit de Rotel 06 Serie. Alle details van de cd worden perfect weergegeven, zodat er in feite geen verschil is te horen met de oorspronkelijke mastertape. Daarnaast kent de RCD-06 uitgebreide programmeer-mogelijkheden en een zeer duidelijk display, en is hij eveneens zowel te bedienen met de eigen afstandsbediening als met de Systeem Afstandsbediening.

Handige extra’s
Een aantal handige extra’s zorgt voor nog meer plezier van de Rotel 06 Serie. Zo zijn de versterkers uitgerust met een elektronische luidsprekerbeveiliging, waardoor zekeringen niet kunnen doorslaan. Daarnaast zijn er ingangen voor diverse externe apparatuur, waarbij zowel is gedacht aan oude als nieuwe media: er kan een pick-up worden aangesloten, maar ook een MP3-speler. Dit alles volgens het gemakkelijke principe van ‘plug & play’.

De Rotel 06 Serie is verkrijgbaar bij de gespecialiseerde audiovakhandel.

Prijzen:
RA-06 geïntegreerde versterker 750 euro
RA-05 geïntegreerde versterker 600 euro
RA-04 geïntegreerde versterker 400 euro
RC-06 voorversterker 450 euro
RB-06 eindversterker 450 euro
RCD-06 cd-speler 500 euro
RT-06 DAB-Tuner 600 euro

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »