NIEUWSB&W

rommelig – publicatie wk. 40


Marc Brekelmans | 07 oktober 2006 | B&W

Deze week was een beetje een rommelige week. Het begon al vorige week vrijdag; we moesten maar liefst twee beurzen in Brussel opbouwen. In Brussel werden namelijk het afgelopen weekend twee HiFi shows georganiseerd: High Fidelity Belgium en de Brussels HiFi & Home Cinema show.

Op beide beurzen was HiFi.nl aanwezig met een stand en van beide beurzen deden we verslag.  Vandaag publiceren we beide verslagen. Helaas was de tijd te kort om uitgebreid verslag te kunnen doen, vandaar dat we het deze keer houden bij een foto-impressie.

Maar deze week was om meerdere redenen rommelig. Het zal u namelijk niet ontgaan zijn dat we deze week naar een bredere opmaak van HiFi.nl zijn gegaan.  We zijn nog niet helemaal tevreden over de opmaak, dus zal er de komende weken nog aan bijgeschaafd gaan worden.

Ook zijn we de afgelopen week druk bezig geweest met de voorbereiding van de grootste Nederlandse Hifi show: de VAD Show in Veldhoven. Dit jaar gaan we flink uitpakken. Waarmee? Dat verklappen we nog niet.

Tussen al die werkzaamheden door moesten we ook nog eens de normale wekelijkse publicatie verzorgen en die is er dus een beetje bij ingeschoten. Vandaar dat we nu pas (zaterdag) de laatste hand aan de wekelijkse publicatie hebben kunnen leggen. Een beetje rommelig dus.

In ieder geval wensen we u weer veel leesplezier,

Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Oh ja, heeft u al in de Hi-Find van HiFi.nl gekeken? Een erg leuke en praktische applicatie als u op zoek bent naar nieuwe apparatuur. Zoekt u bijvoorbeeld een cd-speler tussen de 500 en 1000 euro? Voer dan simpelweg deze variabelen in en u krijgt een overzicht van (bijna) alle cd-spelers in die prijsklasse. Lezen wat de HiFi.nl en de tijdschriften van de spelers vinden? Ook dat is met een druk op de knop te vinden. Handig toch!

En natuurlijk wil ik u nog even attenderen op de B&W prijsvraag. Daarmee kunt u exclusieve Fatboy Slim luidsprekers winnen. Meedoen dus!


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Acoustic Energy Linear Three zuilluidsprekers  
Wat maakt de Acoustic Energy Linear Three, met zijn onconventionele vorm, nou anders dan alle traditionele speakers? Sinds 1 maart van dit jaar staan bij de dealers van dit Engelse audiomerk de nieuwe speakers te beluisteren en HiFi.nl luisterde alvast voor u.


Achtergrondartikelen

High Fidelity Belgium 2006 
De show van Audioforum werd, evenals vorig jaar, gehouden in het Courtyard Hotel in Brussel. Als service aan de bezoekers van High Fidelity Belgium had de organisator gezorgd voor pendeldiensten tussen de twee shows. Desondanks viel de belangstelling voor deze show (in ieder geval op de zaterdag) wat tegen. Maar dat mocht de pret niet drukken, de sfeer zat er in ieder geval goed in.

Brussels Hifi & Home Cinema Show 2006   
Ook dit jaar deed het Sheraton in Brusel weer dienst als gastheer van de Brussels Hifi & Home Cinema Show. Dit jaar waren er meer exposanten dan ooit en moest er zelfs een complete verdieping worden toegevoegd zodat het totaal aantal verdiepingen dit jaar op zes uitkwam.


Hi-Visit

Final Sound 
Gelukkig is er een audiofabrikant in eigen land die goed begrijpt dat het geheel meer is dan de som der delen. Dat de looks net zo belangrijk zijn als de value zogezegd. In deze HiVisit, en in dit kader, neem ik u dan ook graag mee naar het Brabantse Veghel. Maak kennis met een oer-Hollandse fabrikant van kwaliteitsluidsprekers die donders goed in de gaten heeft dat het bouwen van luidsprekers veel meer inhoudt dan het plaatsen van kwalitatief hoogwaardige luidsprekerunits in stevige panelen.


Software

Amplifier – Insider (CD)  
Toen ik vorig jaar het debuut van dit trio beschreef was ik nogal onder de indruk van de prestaties van deze Engelse heren. Die schijf staat nog steeds als een huis, maar dan wel als een huis met een stevige fundering en gebouwd door een bonafide aannemer.

Michelle Makarski - To Be Sung on the Water (CD) 
Oud en nieuw op interessante wijze met elkaar confronteren, dat is iets wat vaak gebeurt op albums op ECM’s New Series. Op haar nieuwe album wisselt de Amerikaanse / Pools / Italiaanse violiste Michelle Makarski drie 18e eeuwse sonates van Giuseppe Tartini af met nieuwe werken van de Amerikanse componist David Crockett, een goede bekende van Makarski.

Primer (DVD-film) 
De film Primer doet me denken aan fanatieke hifihobbyisten. Die kunnen een eindeloze stroom technisch jargon uitkramen, waarbij je steevast tot de eindconclusie komt dat het er helemaal niks toe doet dat je het niet kunt volgen. Genieten van mooie muziek, dat is wat uiteindelijk geldt.

MERK

EDITORS' CHOICE