NIEUWSB&W

Muziek -publicatie wk. 37

Marc Brekelmans | 14 september 2006 | B&W

Vandaag heel veel muziek op HiFi.nl. Zo hebben we deze week twee interviews met topmuzikanten. Mark King – u weet wel, de bassist en zanger van Level 42 die het slappen populair gemaakt heeft -  is het nieuwe slachtoffer in de rubriek ‘de muziekbeleving van…’, en de gebroeders Lennon – nee, geen familie van –  van de Californische groep Venice worden geïnterviewd in het kader van hun nieuwe album ‘Amsterdam’ welke, u raadt het al, in Amsterdam is opgenomen.

Soms maken bedrijven onverwachte keuzes. Zo ook het platenlabel Mobile Fidelity. Want waarom zou een platenlabel de keuze maken luidsprekers te gaan fabriceren? Toch deed Mobile Fidelity dat. Vandaag bespreken we de tweede, en grootste, telg van de Mobile Fidelity luidspreker familie, de OML-2. Bijzonder, of kunnen ze zich beter bezig blijven houden met het (her)uitgeven van mooie muziek? U leest het op HiFi.nl.

Nog meer muziek vindt u in de rubriek ‘software recensies’. Deze week aandacht voor de nieuwe Motörhead – ja, deze jongens maken nog steeds muziek – cd ‘Kiss of Death’, Violator van Depeche Mode, de nieuwe cd van Aberfeldy en een bijzonder mooie sacd van Anthony Wilson, die u misschien wel kent als gitarist van Diana Krall’s  begeleidingsband.

Veel leesplezier,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Mobile Fidelity OML-2  
Luidsprekers van Mobile Fidelity. Inderdaad, het bedrijf dat zich heeft toegelegd om vanuit de kelders en archieven van platenmaatschappijen kostbare schatten in de vorm van mastertapes op te duiken.


Achtergrondartikelen – column

Interview met Venice  
‘Amsterdam’. De naam van de deze week te lanceren nieuwe Venice plaat – we gebruiken die term niet per ongeluk – geeft overduidelijk een knipoog naar de Beach Boys. En dan hebben we het natuurlijk over ‘Holland’ (wat ons betreft vijf sterren, 1973).

De muziekbeleving van…Mark King  
In deel 5 van De Muziekbeleving van…Mark King, zanger/bassist van Level 42, dat in klassieke bezetting een indrukwekkend comebackalbum maakte.

Perikelen, door Rene van Es  
Ik probeer er de vinger op te leggen maar het wil niet lukken. Ik ben ineens omgeven door luidsprekers en weet niet waarom. Heeft het te maken met het seizoen?


Software recensies

Depeche Mode - Violator Collectors Edition (SACD/DVD-muziek) 
Zelf prefereer ik de lp versie van ‘Violator’ maar voor de echte fan is de op sacd/dvd uitgebrachte ‘collectors edition’ van dit magistrale opus van het Engelse viertal Andy Fletcher, Dave Gahan, Martin Gore en Alan Wilder waarschijnlijk het summum.

Motörhead – Kiss Of Death (CD) 
Naast de schijnbaar obligate hedendaagse veranderingen op vrijwel elk gebied zijn er naast het NOS Journaal gelukkig ook nog muzikale constante factoren waarop we kunnen vertrouwen. Lemmy Kilmister en z’n maten Philip Campbell (gitaar) en Mikkey Dee (drums) bijvoorbeeld trekken zich niets aan van de wereld die om hen heen verandert, zij doen al jaren gelukkig gewoon hun ding.

Aberfeldy – Do Whatever Turns You On (CD) 
Opgewekte, melodieuze liedjes, dat is wat je kunt verwachten van Aberfeldy. Schotland heeft daar een traditie in, die veel verder gaat dan het Glasgowse gezelschap Belle and Sebastian, waar dit bandje uit Edinburgh steevast mee vergeleken wordt.

Anthony Wilson - Power Of Nine (SACD)  
Anthony Wilson, zoon van de legendarische bigband leider en arrangeur Gerald Wilson, is waarschijnlijk het meest bekend als de gitarist van de begeleidingsgroep die Diana Krall tijdens haar live concerten assisteert.

Oliver Twist (DVD-film)  
Polanski heeft meesterwerken en mislukkingen op zijn naam. Oliver Twist behoort helaas tot de tweede categorie. Te traag en zwaarmoedig om als familiefilm in kersttijd te dienen, te oppervlakkig om een volwassen publiek twee uur mee te boeien.

MERK

EDITORS' CHOICE