NIEUWSSamsung

Samsung nieuws


Redactie HiFi.nl | 09 september 2006 | Samsung

(ingezonden mededeling)

Wat de consument wil ervaren, heeft Samsung al verwerkt in uit- en thuisproducten

Samsung Electronics onderstreept haar marktleiderschap in consumentenelektronica tijdens de IFA 2006 in Berlijn. Op deze grootse elektronicabeurs draait het voor Samsung om nieuwe consumentenervaringen voor entertainment thuis en daarbuiten.

Want of het nu het gaat om het overrompelende geluidsweergave van het Home Theater System HT-XQ100 of de nieuwe definitie van ontspannen tv-kijken bij de LCD-TV LE40M91 en de plasmatelevisies PS50P7HD en PS42P7HD, bij Samsung zijn het de consumentenervaringen die ertoe doen. En dat geldt ook voor de Samsung BD-P1000, de eerste Blu-ray Disc-speler voor de Europese markt waarmee High Definition televisiekijken daadwerkelijk vele malen helder, scherper en contrastrijker is. Of de digital audio player YP-K5 waarmee je overal en altijd je vrienden een sublieme sound uit een grote slide speaker voorschotelt.

Gee-Sung Choi, president en CEO Digital Media Business van Samsung Electronics Ltd. verklaarde tijdens zijn Keynote speech: `We maken een soort digitale renaissance mee, waarbij onze producten meer dan ooit gericht zijn op het creëren van consumentenervaringen. High Definition content, verleidelijk design en nieuwe productinteracties zijn de kenmerkende aspecten van deze fase in de digitale ervaring.` Volgens Choi is dat vooral te merken in producten van Samsung voor entertainment thuis en daarbuiten. `Het gaat daarbij om HD-TV’s, Blu-ray Disc-spelers, Home Theater Systems en de nieuwste soort mobiele toepassingen.` Choi stelde verder dat Samsung een enorme groei doormaakt, die vooral in Europa sterk is. ‘Dat is een reden om op die markt verdere inspanningen en investeringen te doen in productie, logistiek en onderzoek en ontwikkeling van design’, zo kondigde hij aan.

Samsung toont op de IFA 2006 een grote reeks producten, waarvan veel ook in Nederland op de markt komen.

40 inch LCD-televisie LE40M91
Zien is geloven. Een contrastratio van 10.000:1 en zeer hoog percentage in kleurwaarden leveren een ongekend helder en haarscherp beeld op. De 40 inch LCD-televisie LE40M91 beschikt over de krachtige LED Backlight Technology, een technologie die dit jaar een prestigieuze Video Innovation Award van EISA in de wacht sleepte.
Plasmatelevisies PS50P7HD en PS42P7HD
De ‘Black Panel- en FilterBright’-technologieën maken het beeld van de nieuwste Samsung plasmatelevisies PS50P7HD en PS42P7HD levendiger dan ooit. En dat onder alle lichtomstandigheden. Genuanceerder, helder en levendiger beeld maakt van televisiekijken echte ontspanning.
Digital audio player YP-K5
De YP-K5 is een digital audio player vol geluids-, foto- en mediabestanden. Gebruik de YP-K5 als wekker, als radio of als soundtrack bij het bekijken van foto’s. Met de stijlvolle digital audio player YP-K5 laat je iedereen meegenieten van een kleurrijk display en warm geluid uit een slide-speaker met dezelfde grootte als de audio player zelf.
Home Theater System HT-XQ100
Ontdek geluid en beeld op subliem Dolby Surround bioscoopniveau door een 5.1.-kanaals speakersysteem en een HDMI-verbinding. Een verbinding die voor de volle 100% geluid en beeld doorgeeft. Het zo goed als draadloze Home Theater System HT-XQ100 is een lust voor oog en oor én winnaar van een EISA-award dankzij bovengenoemde HDMI-verbinding en de USB-poortaansluitingen.
Blu-ray-Discspeler BD-P1000
Samsung lanceert met de BD-P1000 ’s werelds eerste Blu-ray-Discspeler. Eindelijk kan High Definition-beeld echt als High Definition afgespeeld worden in resoluties van 720p, 1080i en 1080p. En dat betekent dat je films en televisie kijkt met 2 tot 5 keer beter, scherper en levendiger beeld.
SyncMaster 971P PC-monitor
De wendbare S-vorm standaard van de Samsung SyncMaster 971P is niet alleen een staaltje hoogwaardig design, het maakt kijken naar een monitor vanuit nagenoeg alle hoeken en posities mogelijk. Kijken mag geen inspanning kosten. Design kijkcomfort en een zeer levendig beeld maken van de SyncMaster 971P een kunstwerk op zich.

Samsung is leidend in zijn toepassing van digitale technologieën. Dit jaar zijn vier producten en een innovatietechniek bekroond met EISA-awards: het Home Theater System HT-XQ100, de Ultra Mobile PC Q1, de Mini Smart Photo Printer SPP-2040B en de Video Innovation Award voor de LCD LED Backlight Technology.

EDITORS' CHOICE