NIEUWSB&W

Nieuw op HiFi.nl - publicatie week 36


Marc Brekelmans | 07 september 2006 | B&W

Nieuw. Voor de regelmatige bezoeker van HiFi.nl zijn alleen de artikelen die we wekelijks op deze plek publiceren echt nieuw. Voor de bezoeker die voor de eerste keer onze site bezoekt zal alle informatie op HiFi.nl nieuw zijn. Wat kan zo’n nieuwe bezoeker eigenlijk allemaal vinden op HiFi.nl?

HiFi.nl is ooit gestart als een hifiportaal, een centrale plek van waaruit u doorverwezen werd naar andere interessante audio/video sites. Inmiddels nemen de links nog maar een bescheiden plaats in op onze site. HiFi.nl is bekend geworden om haar recensies van audio/video apparatuur en de vele achtergrondartikelen en showverslagen. Maar op HiFi.nl kunt u ook, via de Hi-Find, winkels vinden die bijvoorbeeld merk x én merk y verkopen, u kunt tweedehands apparatuur (ver)kopen of u kunt uw eigen hifi-installatie aan de overige lezers tonen in de rubriek my.hifi.  Zoekt u werk binnen de audio/video branche? Kijk dan eens in onze vacature rubriek. Onbekend met bepaalde technische termen; het ABC op HiFi.nl legt het u haarfijn uit.
Maar ook als u graag op de hoogte wilt blijven van alle ontwikkelingen op audio/video gebied bent u op HiFi.nl op het juiste (Internet)adres. Dagelijks publiceren we het laatste nieuws en ieder twee weken brengen wij u op de hoogte van alle nieuwtjes via onze digitale nieuwsbrief, de HiFi-Zine.

De enorme hoeveelheid informatie die HiFi.nl inmiddels bevat is misschien wat moeilijk te overzien. Daarom hebben we voor Vinyl, TV & projectie, iPod & HiFi, HiFi in de auto, HiFi evenementen en AV Meubelen zogenoemde Specials gemaakt; alle relevante informatie overzichtelijk bij elkaar op een eigen homepage.

Bedrijven benaderen ons ook om een homepage binnen HiFi.nl te wijden aan een specifiek merk of product. Zo ook Tivoli Audio. U weet wel, van die fraai vormgegeven en bovendien erg goed klinkende draagbare radio’s. Vandaag presenteren wij daarom de Tivoli Audio special, met interessante informatie over de geschiedenis van het merk, de verschillende modellen, de laatste Tivoli Audio nieuwtjes en natuurlijk waar u die kleine wondertjes kunt kopen. Neem dus snel een kijkje op de Tivoli Audio special. Maar bekijk ook eens onze andere specials zoals die van Projecta, Tannoy en AV Meubelen.

Oh ja, deze week hebben we natuurlijk ook weer een nieuwe recensie op HiFi.nl. Deze keer een test van de nieuwe Marantz PM7001KI en SA7001KI. U weet wel, de Marantz producten uit de Range-lijn die door meester-tweaker Ken Ishiwata naar een nog hoger plan getild zijn.
Daarnaast ook weer een vijftal nieuwe software recensies met onder andere recensies van Madeleine Peyroux en Kari Bremnes elpees.

Kortom; er zijn weer genoeg nieuwe dingen te vinden op HiFi.nl

Veel leesplezier,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Marantz PM7001KI en SA7001KI
Dat voor kwaliteitsweergave van cd en sacd niet noodzakelijkerwijs de hoofdprijs betaald hoeft te worden blijkt uit de prestaties die deze Marantz set neerzet. Het gepresenteerde geluid is smooth zonder te gladjes of emotieloos te worden.


Special

Tivoli Audio special
Tivoli Audio werd opgericht om u hoogwaardige, maar eenvoudig te bedienen en heel betaalbare audioproducten te kunnen leveren. In de woorden van oprichter en vooraanstaand audiopionier Tom DeVesto: “De Model One Table Radio is zo indrukwekkend dat ik Tivoli Audio begon om hem te kunnen verkopen.”


Software

Madeleine Peyroux - Careless Love (Vinyl) 
In 1996 word ik aangenaam verrast door ‘Dreamland’, de debuutschijf van de in Athens Georgia geboren zangeres Madeleine Peyroux die op dat moment pas 22 jaar oud is. De rokerige, hese alt doet velen, en ook mij, onmiddellijk aan de grote Billie Holiday denken.

Kari Bremnes - Over En By (Vinyl) 
Zoals bij meer Scandinavische artiesten het geval is hoor je op iedere plaat van Kari Bremnes de stilte die vastgelegd wordt in de bijzondere poëzie van het noorden. Ook op haar inmiddels alweer veertiende album is dat het geval.

Jacintha - Love Flows Like A River (Vinyl) 
Momenteel is op mijn draaitafel met enige regelmaat het eerste album van het nieuwe platenlabel Harmony Records te vinden. De maatschappij stelt zich ten doel om hoogwaardige audiofi ele opnamen voor de Aziatische en Mandarijn sprekende markt te produceren en voor hun eerste schijf hebben zij zich verzekerd van enkele klinkende namen.

Weiss – Lindberg (CD) 
De Zweedse luitspeler Jakob Lindberg deed in 1991 een bijzondere aankoop bij Sotheby’s: een van de vier nog bestaande luiten gemaakt door Sixtus Rauwolf uit Augsburg. Het schitterende instrument, gebouwd rond 1590, werd gerestaureerd en wordt nu klinkend en wel gepresenteerd op deze CD, gevuld met muziek van Sylvius Leopold Weiss.

4 (DVD-film) 
De jonge Russische filmmaker Ilya Khrzhanovsky won vorig jaar bij Filmfestival Rotterdam een Tiger award voor zijn debuutfilm 4, waarin een verontrustend beeld geschetst wordt van de moderne mens.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »