NIEUWSB&W

Nieuw op HiFi.nl – publicatie wk 31


Albert Jan van Weij | 03 augustus 2006 | B&W

Deze week hebben we, net als vorige week trouwens, weer een recensie van een echt Nederlands merk: Audyn. Onbekend voor u? Dat kan kloppen, deze Nederlandse fabrikant exporteert voornamelijk naar het Verre Oosten. Dat ze hun thuismarkt een beetje links hebben laten liggen is echt jammer; de door Bert Dekker geteste voor/eindcombinatie klonk namelijk voortreffelijk.

Patrick Hendriks ging op bezoek bij TransTec. TransTec is onlangs importeur geworden van XLO kabels. Don Bouchard, vice president sales en marketing van XLO, was in Nederland en Patrick toog naar Rotterdam voor een gesprek met deze welbespraakte Amerikaan.

Deze week ook weer een vijftal software recensies, waaronder de nieuwe Keane (die overigens ook op dubbel lp te verkrijgen is!), een verzamelaar van Massive Attack (ook op Vinyl), de nieuwe Arling & Cameron, de opera ‘Matilde di Shabran’ van Rossini en de voor veel ‘audiofielen’ interessante nieuwe release van Sara K.: Hell or High Water.

Veel leesplezier,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Audyn PRE 2 en AMP 200  
In een tijd waarin veel fabrikanten van audiovisuele apparatuur ervoor kiezen hun productie te verleggen naar lage-lonen landen, met name China, is het een aangename verrassing te ontdekken dat er nog steeds fabrikanten zijn die het lef hebben om kwaliteitsproducten te ontwikkelen en te produceren in ons eigen kleine kikkerlandje.


Achtergrondartikelen

Interview Don Bouchard, XLO kabels
TransTec B.V. te Rotterdam, importeur van beeld- en geluidsapparatuur, is distributeur geworden van XLO Electric, een Amerikaanse fabrikant van audio- en videobekabeling. Don Buchard, vice president sales en marketing, was in Nederland en HiFi.nl ontmoette de welbespraakte Amerikaan bij TransTec in Rotterdam voor een uitgebreid gesprek over de producten en de filosofie van deze kabelfabrikant.


Software

Sara K. - Hell or High Water  (hybride SACD)
Geboren in Texas, wonend in New Mexico en albums makend in Duitsland. Liefhebbers van het singer-songwriter genre weten dan dat ik het heb over Sara K. die met ‘Hell or High Water’ haar tweede hybride - stereo cd, stereo sacd en multichanel sacd - bij het audiofi ele kwaliteitslabel Stockfisch opgenomen studioalbum presenteert.


Keane – Under the Iron Sea (CD)
Keane is in korte tijd een grote naam geworden. Velen zijn erg enthousiast over de band, en anderen gaan er volledig van over de nek. Beide reacties zijn goed te begrijpen. Het nieuwe album Under the Iron Sea wijkt af van het debuut Hopes and Fears, maar zal in de ingenomen posities niets veranderen.

Massive Attack - Collected (LP)
Het eerste album van Massive Attack, het uit 1991 daterende ‘Blue Lines’, is één van de meest invloedrijke platen van de laatste decennia. De groep, voortgekomen uit ‘the Wild Bunch sound system’ - een beweging van DJ’s en musici met een multiculturele en multiraciale achtergrond even divers als die van de stad Bristol waar het zijn basis had - creëerde met hun debuut een fusie van elektronica met rap, dub, hiphop en reggae die de dance wereld op zijn kop zette.

Arling & Cameron – Hi-fi Underground  (CD)
Hifi en underground, dat lijken begrippen die op gespannen voet met elkaar staan. Aandacht voor klankperfectie en al experimenterend trappen tegen de gevestigde orde. Gerry Arling en Richard Cameron zijn niet vies van een dubbele bodem of een flinke paradox. Klinken doet het comeback album van de grondleggers van de ‘easy tune’ rage in ieder geval uitstekend.

Rossini - Matilde di Shabran  (CD)
Rome, februari 1821. Wereldpremiere van een nieuwe opera van Rossini.De dirigent krijgt een attaque. de wereldberoemde violist Niccolo Paganini neemt zijn taak over. De solo-hoornist wordt onwel en laat verstek gaan.Paganini transponeert in allerijl de belangrijkste hoorn-partijen naar de altviolen.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »