NIEUWSB&W

Podcast - publicatie week 14

Marc Brekelmans | 06 april 2006 | B&W

Een paar jaar geleden maakte HiFi.nl al filmpjes van de VAD show. Filmpjes die u kon downloaden, maar wat door de toen nog beperkte bandbreedte (de meeste mensen moesten toen nog inbellen) vaak op problemen stuitte.

Nu de meeste lezers een breedbandverbinding hebben is er eigenlijk geen praktisch bezwaar meer om filmpjes via HiFi.nl aan te bieden. Daarom hebben we het maken van filmpjes weer opgepakt. Nu lopen we graag voorop in de ontwikkelingen, dus zijn we maar meteen in HD kwaliteit gaan filmen tijdens de Doelen Lente Hifi Show. Het resultaat daarvan kunt u nu op HiFi.nl lezen. Uiteraard hebben we filmpjes ook in lagere resolutie beschikbaar gesteld. In een later stadium zullen we er zelfs een echte Podcast van maken (via iTunes). Binnenkort volgen nog veel meer leuke filmpjes!

De verslaglegging van de Doelen Lente Hifi show 2006 is inmiddels afgerond. Kijk op hifi.nl/lente2006 voor een overzicht van deze show.

Maar natuurlijk hebben we de afgelopen weken ook weer de nodige hardware gerecenseerd. Zo kunt u deze week een impressie lezen van de Sugden A21SE versterker en CD21SE cd-speler door Rene van Es en neemt Rene Smit de Neat Motive One luidsprekers onder handen.

Bert Dekker ging op bezoek bij HiFi.nl lezer Jurgen van Es (geen familie van) en Michel Hazen bracht een bezoek aan de Linn fabrieken in Schotland. Verder het derde, en laatste, deel uit de serie “Tot u spreekt de kamer”, vier nieuwe software recensies en een nieuwe set van de week. Kortom, ook deze week is er weer genoeg te lezen en te bekijken op HiFi.nl.

Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl

 

Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Sugden A21Se en CD21SE, door Rene van Es
Het Engelse merk Sugden bestaat sinds audiofiele heugenis en is onlosmakelijk verbonden met de betere hifi uit Engeland. Een klein bedrijf, waar met de hand en met veel liefde audio apparatuur wordt gebouwd. 


Neat Motive One, door Rene Smit
Het Engelse merk Neat Acoustics is vooral bekend om haar high-end monitoren uit de Ultimatum serie. Met prijzen die beginnen bij 2395 euro per stuk zijn deze speakers gepositioneerd boven het “betaalbare segment”. Echter de prestaties van de speakers uit de serie zijn navenant.


Achtergrondartikelen - columns

Op bezoek bij Jurgen van Es, door Bert Dekker
Naar aanleiding van onze oproep voor de rubriek “ Patrick en Bert beluisteren mochten we een aantal enthousiaste reacties verwelkomen. Een ervan was van Jurgen van Es (nee, geen familie van…) uit Geleen.

Fabrieksbezoek Linn, door Michel Hazen
Of ik het leuk vind om op uitnodiging van Latham audio naar de Linn fabriek in de omgeving van Glasgow mee te gaan vraagt hoofdredacteur Marc Brekelmans. Leuk is niet het woord, fantastisch komt meer in de buurt.

Tot u spreekt de kamer, gastauteur
Derde en laatste deel van "Tot u spreekt de Kamer". We hebben een paar subtiele trucs beschreven waarmee onze hersenen de binnenkomende geluidsindrukken analyseren om niet alleen oorsprong en karakter van het geluid vast te stellen, maar ook ...


Software

Mark Anthony Turnage - London Philharmonic Orchestra (SACD), door Jan Luijsterburg
Terje Rypdal - Vossabrygg (CD), door Jan Luijsterburg

Leef! (DVD-film), door Jan Luijsterburg
Moolaadé (DVD-film), door Jan Luijsterburg

MERK

EDITORS' CHOICE