NIEUWSB&W

Ingewikkeld - publicatie week 21

Marc Brekelmans | 26 mei 2005 | B&W

Audio en Video apparatuur kopen is tegenwoordig veel ingewikkelder dan zo’n 10 jaar geleden. Met alle nieuwe digitale ontwikkelingen staat de consument voor moeilijke keuzes. Want keuzes zult u moeten maken.

Keuzes die ingegeven worden door gebruiksmogelijkheden, budget, verwachtingen, ruimte, toepassingen, etc., etc.. De eerste overweging die u bij de aanschaf van een nieuwe installatie moet maken is; waarvoor ga ik mijn installatie gebruiken en wat zijn daarbij mijn verwachtingen. Wilt u veel films kijken waarbij u als het ware in het scherm kruipt en kiest u daarom voor een surround installatie, of wilt u juist kippenvel krijgen van dat ene mooie liedje en is een stereo opstelling de beste keuze. Is de keuze tussen stereo en surround nog redelijk eenvoudig, lastiger wordt het bij de invulling van die keuze.

Met name bij surround opstellingen krijgt u een veelvoud aan keuzes. Zo moet u bepalen welke aansluit- en gebruiksmogelijkheden voor u van belang zijn. Nu en in de toekomst. Want voor apparatuur met alle denkbare aansluitmogelijkheden betaalt u de hoofdprijs, of u doet zich tekort op beeld en geluidsweergave kwaliteit.

HiFi.nl zou HiFi.nl niet zijn als we u daar niet bij zouden helpen. Zo publiceren we iedere week weer de nodige hardware recensies en schrijven vele “Hoe werkt” artikelen om u met de juiste bagage naar de dealer te laten gaan. Deze week een “Hoe werkt” artikel over de zin en onzin van de diverse aansluitmogelijkheden die u op moderne AV versterkers tegenkomt.

We hopen dat met deze informatie beter, en makkelijker, de voor u ideale installatie kunt uitzoeken. Het leven is al ingewikkeld genoeg.

Redactie HiFi.nlNieuw op HiFi.nl

Hardware

Chord CPM2600, door Phil van Deijk 
Het is Engels, het is anders, het is uitzonderlijk. In prijs en naar men zegt, in kwaliteit. Hoe maak je de afweging of een apparaat het geld waard is? Ik heb er zo mijn gedachten over en die zijn of worden elders op onze site gepubliceerd. De Chord CPM2600 is typisch een voorbeeld van de vraag: “is high end het geld wel waard”. Lees mijn luisterervaring. Luister daarna zelf en vel uw oordeel. Dat van mij staat vast na een paar aangename weken met een superversterker.

Ingewikkeld


Achtergrondartikelen - Columns

Aansluitingen, door Patrick van den Bergh 
In de Home Theater wereld is de hemel vaak het  limiet, oftewel “The Sky is the Limit”. Neem bijvoorbeeld het nieuwe vlaggenschip onder de AV-versterkers van Denon, de ‘AVC-A1XV’. Deze geweldenaar moet toch een regelrechte nachtmerrie zijn voor iedereen die net zijn geïntegreerde stereoversterker heeft verruild om zijn eerste stappen binnen de wondere wereld van surround te zetten.

Ingewikkeld

De top 10 van...Jan Luijsterburg
Deze week de favoriete films en CD`s van onze software auteur Jan Luijsterburg.

Het Huis van Nijntje, door Jan de Jeu 
"O Jan, kijk eens wat leuk". De HiFi +, waarin ik tot op dat moment zit te lezen, wordt aan mijn blik onttrokken doordat er een magazine overheen geschoven wordt. Geïrriteerd scan ik snel de inhoud van het artikel.

Norbert, door Rene van Es 
Ik heb soms de gewoonte op een recensie vooruit te lopen. Dat kan omdat een apparaat al een tijdje in huis is en de totaalindruk al wel in mij hoofd spookt, maar nog niet op papier staat.


Hi-Visit

ACN Services, door Guido de Kanter
ACN Services in Driebergen levert plasmaschermen, lcd-televisies, beamers en home cinema geluidssystemen. Aanvankelijk verkocht het bedrijf via Internet, maar consumenten hadden bij een duur apparaat als een plasmascherm vaak de wens om het apparaat eerst spelend te zien. Vandaar dat ACN sinds januari ook een winkel heeft, even buiten Driebergen.

Ingewikkeld


Software

Weezer - Make Believe (CD), door Jan Luijsterburg 
Weezer staat voor mij voor potige popsongs die je meteen mee kunt brullen en waar je terstond vrolijk van wordt, hoe melancholiek de liedjes soms ook zijn. Dat beeld stamt vooral van hun legendarische debuutplaat, die blauwe uit 1994. Make Believe, hun vijfde, werd geproduceerd door niemand minder dan Rick Rubin en komt weer een eind in die buurt.

Richard Strauss – Ein Heldenleben (SA-CD), door Jan Luijsterburg 
Mariss Jansons debuteerde op 4 september 2004 als de zesde chef-dirigent van het Concertgebouworkest. Met het toen gespeelde laatste grote symfonische gedicht van Richard Strauss, Ein Heldenleben, bevestigt Jansons wat hem zo aantrekkelijk maakt voor het orkest en haar publiek: hij sluit aan bij de laat-romantische traditie die het orkest groot maakte.

Steve Strauss - Just Like Love (SA-CD), door Jan de Jeu 
Vanaf de voorkant van het zoals altijd informatieve Stockfisch booklet kijkt singer songwriter Steve Strauss de wereld in met een blik die verraadt dat deze uit Vestal, New York afkomstige social worker met zijn nieuwe schijf geen partyplaat heeft willen lanceren. Dichters zijn nu eenmaal vooral bezig met het leed van deze wereld en Steve`s poëtische teksten ademen veelal een sfeer van bitterzoete melancholie en cynisme.

British Band Classics Vol. 2 (Vinyl), door Jan de Jeu 
Op het moment dat ik deze LP voor het eerst in mijn handen houd komen de herinneringen terug. De meerdere malen dat ik aanwezig was bij optredens van de marinierskapel en de luchtmachtkapel. Of die keer dat ik in Delft de militaire taptoe bijwoonde en met name onder de indruk was van de Britse bands. Aan die bands was te horen dat Groot-Brittannië een rijke traditie heeft op het gebied van militaire muziek.

Machito - Kenya (Vinyl), door Jan de Jeu 
Wie op het internet op zoek gaat naar de geboortedatum van Francisco Gutierrez Grillo, beter bekend als Machito of `Macho`, komt meerdere data tegen die variëren van 3 december 1907 tot 16 februari 1908 of 1915. Ook omtrent de plaats van geboorte bestaat onduidelijkheid en zowel Tampa, Florida als Havana, Cuba strijden om de eer.

MERK

EDITORS' CHOICE