NIEUWSOnkyo

iPod met Onkyo


Redactie HiFi.nl | 14 maart 2005 | Onkyo

ONKYO’s nieuwe ‘remote interactive’ (RI) poort maakt het mogelijk de iPod te verbinden met ONKYO Receivers en Audio-Video Systemen.

ONKYO Corporation heeft een ‘remote interactive’ (RI) poort ontwikkeld, welke Apple’s iPod met ONKYO receivers en audio-video systemen kan interfacen. De release van de poort is gepland voor halverwege 2005 in de US, Europa en Japan. Daarna zal dit nieuwe snufje ook worden aangeboden aan andere regionen waar ONKYO producten te verkrijgen zijn. iPod en Onkyo
De RI poort levert compatibiliteit tussen gespecificeerde iPod modellen en veel ONKYO producten die de laatste 10 jaar op de markt zijn gekomen. Gebruikers van zowel de iPod als ONKYO producten zullen baat hebben bij nog meer flexibiliteit met – en plezier van – digitale media, alsook superieure audiokwaliteit.

In de afgelopen jaren is het aantal audio-video producten sterk gestegen. Audio systemen, home-cinema systemen, PC’s en draagbare apparaten hebben zich vermenigvuldigd. Veel mensen hebben hun systeem opgebouwd uit producten van meerdere ontwikkelaars, waardoor universele compatibiliteit nog belangrijker wordt. De ONKYO producten die de afgelopen 10 jaar op de markt zijn gekomen, zijn allemaal voorzien van RI capaciteit, waardoor het mogelijk is verschillende ONKYO producten met behulp van slechts één afstandsbediening te bedienen. RI zorgt er echter ook voor geïntegreerde start-up van de afzonderlijke apparaten alsmede een Direct Change functie welke de input van de versterkers wisselt tijdens playback. Zelfs wanneer ONKYO componenten apart worden aangeschaft, kunnen ze effectief in een goed werkend systeem worden opgenomen.

De RI poort maakt het mogelijk om gemakkelijk een ONKYO audio-video systeem te koppelen aan een iPod. De poort is voorzien van ONKYO’s RI functionaliteit, en kan gebruikt worden als oplaadstation voor de iPod. Met de afstandsbediening kan de iPod aan de hand van een interface worden bediend via het ONKYO systeem. De poort verbetert aldoende het gebruiksgenot van het gehele geïntegreerde systeem. Specifieke details omtrent het ontwerp van het product volgen binnenkort.

(vertaling: GJ vd K)

EDITORS' CHOICE