NIEUWSB&W

Update - Harman Kardon huisshow

Jean-Pierre Joos | 10 maart 2005 | B&W

3 maart j.l. publiceerde HiFi.nl een kort verslag van de Harman Kardon voorjaarsshow 2005. In dit artikel onder andere aandacht voor een nieuwe stereoset, "de Stereopower", waarover we schreven:

Een paar jaar geleden leek de trend “weg van stereo” te zijn; de grote merken lieten stereo links liggen en het werd bijna onmogelijk om nog een CD-speler te kopen die alleen CD’s speelde. Uitzonderlingen daargelaten natuurlijk. Toch zie je ondertussen weer, bij onder andere Marantz, dat men wel degelijk nog oor heeft voor de klanten die alleen stereo willen luisteren. Zo ook bij Harman Kardon. In april 2005 wordt de Stereopower geintroduceerd, een set-up bestaande uit een stereoversterker, CD-speler (speelt dus alleen CD’s) en een DAB tuner. Setprijs 1.199 euro. (HiFi.nl heeft al een set gereserveerd om aan de tand te voelen, u leest er binnenkort meer over – red.)

Wat ik nog niet eerder had gezien (mailt u me op jp@hifi.nl als u dit eerder wel heeft gezien) is dat de achterzijde van de versterker op z’n kop is gemonteerd. Handig omdat je eigenlijk altijd over een versterker gebogen de interlinks en luidsprekerkabel aansluit. Je kunt nu dus eenvoudig de aansluitingen lezen.

Op deze laatste alinea ontving ik verschillende reacties de afgelopen week. Zo mailden Mark Tammer, Jeroen Boonstra en Martin Terveer (heren, bedankt voor de reactie) me dat Cambridge Audio (Azur-serie) al langer voorzien is van zo`n "op z`n kop" opdruk van de aansluitingen.
Voor wie hierover meer wil lezen, bekijk deze PDF over de Cambridge Audio Azur-reeks.

MERK

EDITORS' CHOICE