NIEUWSB&W

High Fidelity Antwerpen 2005

Redactie HiFi.nl | 01 maart 2005 | B&W

Muziek en film zijn niet meer weg te denken uit onze huidige levenscultuur. Iedereen ervaart beeld en geluid echter op z’n eigen manier. Of je nu houdt van vormgeving, technologie, kwaliteit of trends, elke audiovisuele beleving is uniek!

Om de audiovisuele cultuur in België nieuw leven in te blazen werd audioforum.be opgericht. Het initiatief speelt zich af op 3 niveaus: workshops, portaalsite en High Fidelity Shows.

High Fidelity Antwerpen 2005High Fidelity Shows
Audioforum.be organiseert jaarlijks minstens 2 High Fidelity Shows: één provinciale en één nationale. De provinciale shows worden opgezet met dealers, de nationale met invoerders. Met deze High Fidelity Shows wil audioforum.be het grotere publiek in een aangepast kader kennis laten maken met het audiovisuele aanbod.

High Fidelity Antwerpen 2005
Dit jaar is de Antwerpse dealershow aan z’n 2de editie toe. Vorig jaar kwamen in Hotel Ter Elst ruim 600 bezoekers over de vloer. Editie 2005 staat in alle opzichten voor groter en grootser. De nieuwe locatie, Scandic Antwerpen, zorgt met z’n ligging langs de Antwerpse ring voor een nog betere bereikbaarheid. Een showportfolio bestaande uit 15 zalen, 15 double-rooms en 5 statische presentaties moet je een representatief beeld geven van wat de audiovisuele sector momenteel te bieden heeft. Alle zalen liggen op het 8ste verdiep, de double-rooms op het 7de. Niet enkel het aanbod breidt uit, de show krijgt ook een bredere invalshoek. High Fidelity Antwerpen 2005 wil de ultieme show zijn voor de hi-fi & home cinema liefhebbers. Beeld en geluid kleuren onze leefwereld, de integratie ervan in onze leefruimte lijkt kinderspel. Meer dan 20 exposanten dompelen je onder in een wereld vol moderne, toonaangevende en trendy benodigdheden voor de ultieme audiovisuele ervaring. Van betaalbaar tot exclusief, van instap tot highest fidelity. Reden te over waarom de organisatie dit jaar hoopt op een duizendtal geïnteresseerde bezoekers!

Toonaangevende trends
Waarom schuimen mensen zulke shows en beurzen af? Om nieuwe dingen op te pikken, trends te ontdekken, toonaangevende technologie met leden ogen/oren te ervaren? High Fidelity Antwerpen 2005 staat garant voor dit alles. In de schijnwerpers staan zeker de nieuwe 800 series van luidsprekermerk Bowers & Wilkins (B&W), de heropleving van de platenspeler en de revival van echte 2.0 stereo vormen de actuele trends. Nog maar te zwijgen over volgende toonaangevende technologieën: Super Audio CD / DVD Audio, High Definition beeld (projectie & flatscreens), TacT Roomcorrection (negatieve invloed van de akoestiek wordt gecompenseerd) en de laatste generatie meerkanaals cinemasystemen voor in de huiskamer.


High Fidelity Antwerpen 2005
, georganiseerd door audioforum.be
Zaterdag 12 maart (10u-20u)
Zondag 13 maart (10u-18u)
Hotel Scandic Antwerpen, Lt. Lippenslaan 68, 2140 Antwerpen
Entree: 2 euro (kinderen <16 GRATIS)
Meer info:
www.audioforum.be

MERK

EDITORS' CHOICE