NIEUWS

Thomson 50 inch projectietelevisie

Redactie HiFi.nl | 12 februari 2005

(ingezonden mededeling)

Amsterdam, 7 februari 2005 - Thomson, wereldwijd één van de toonaangevende producenten van consumentenelektronica producten introduceert een nieuwe 50-inch DLP projectietelevisie. Het nieuwe scherm, de 50DSZ644, was één van de grote sensaties op de onlangs in Las Vegas gehouden Consumer Electronics Show en wordt nu al gezien als de komende topper in een lijn die werd ingezet met de 61DSZ644, het eerste DLP Profiles scherm van Thomson.

Met de aan het eind van 2004 geïntroduceerde 61DSZ644 heeft THOMSON  diverse prijzen gewonnen in Europa en de Verenigde Staten en die trend zet zich nu door, met als voorlopig hoogtepunt de First Class Award in de categorie "Digital Display" bij de `Innovations` competitie van de CES 2005.

Thomson 50

"Door de inherente functionaliteit en de voordelen van DLP te combineren met onze eigen technische expertise hebben wij de Scenium Profiles serie weten uit te bouwen tot een productlijn die de consument het beste biedt als het gaat om kwaliteit, design en prijs-prestatieverhouding", aldus Gérard Bocquenet, president van TTE Europe. "De modellen uit deze serie zijn een uitstekende keuze voor de consument die nu geïnteresseerd is in grootformaat thuisbioscooptoepassingen."

DLP biedt in vergelijking met andere beeldtechnieken een aantal grote voordelen, zoals extra helderheid, beter contrast, sprekender kleuren en een optimale beeldverhouding. Andere pluspunten zijn het lagere gewicht, de langere levensduur en de compactere afmetingen.

De 50DSZ644, onderdeel van de Thomson SCENIUM-range, is voorzien van een slank vormgegeven behuizing van minder dan 18 centimeter diep. Bovendien is het scherm zo licht van gewicht dat het gemakkelijk aan de wand bevestigd kan worden. Het model is  voorzien van een 1280 x 720 DMD- matrix en levert met 300Hz progressive scanning een perfecte beeldkwaliteit. Het toestel heeft acht beeldopties en presets voor optimale weergave van alle mogelijke vormen van beeldmateriaal.

De 50DSZ644 beschikt over 80 watt muziekvermogen met Virtual Dolby Surround Prologic II en SRS TruSurround XT en een grafische equalizer die volledige aanpassing van het geluid mogelijk maakt. Tevens beschikt het model over drie Scart-poorten, waarvan er twee dienst kunnen doen als RGB-, S-video- and Synchro Scan/DVI-ingang en complete uitgangen (phono-sockets) voor stereogeluid. Bovendien heeft het toestel PIP/PAP/PAT en een 6-in-1 universele, merkonafhankelijke afstandsbediening.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De 50DSZ644 is per direct verkrijgbaar via een gericht distributiekanaal; onder andere bij Correct, BCC, MediaMarkt, E.P., Polectro en Expert.

De 50DSZ644 heeft een adviesprijs van 4.999 euro inclusief BTW.


EDITORS' CHOICE