NIEUWSB&W

VAD`04: Linn noviteiten

Redactie HiFi.nl | 22 september 2004 | B&W

(ingezonden mededeling)

‘Moet ik bij stereo blijven of overstappen naar meer-kanaals?’  Menig muziekliefhebber zal zich deze vraag de laatste jaren gesteld hebben. Linn zal u tijdens de VAD Show 2004 laten zien dat u deze keuze eenvoudig zelf kunt maken. Want Linn’s assortiment biedt u de keuze uit stereo of meer-kanaals of allebei...

Luister en oordeel zelf wat voor u de beste keus is.

Linn zal tijdens de VAD Show in 113 een ‘puur’ stereo-systeem demonstreren met stereo CD’s en LP’s, en een home theatre opstelling in kamer 110 met film en concert DVD’s, inclusief SACD en DVD Audio. Dit laatste systeem zal gebruikt worden om de prestaties van stereo CD’s en LP’s te laten horen.

Nieuwe producten

Linn Unidisk SC, speelt alle huidige formaten op het hoogst haalbare niveau door de in-huis ontwikkelde Silver Disk Engine technologie. De Unidisk SC speler is een ‘precision-engineered’, hifi audio en video bron component met geïntegreerde surround-sound processor. Op de geïntegreerde processor kunnen 8 (4 analoog en 4 digitaal) randapparaten worden aangesloten zoals TV, satelietontvanger, tuner, spelcomputer etc. De derde telg in de universele disc spelers van Linn is speciaal ontworpen om alle nieuwe ‘high-definition’ muziek- en filmformaten op het hoogst mogelijke niveau af te kunnen spelen. 

VAD 04 Linn nieuws

Uniek voor alle zogenaamde ‘universele oplossingen’ is de door Linn ontworpen en in eigen huis gefabriceerde SILVER DISK ENGINE™ technologie. Deze technologie herkent beeld- en geluidsdragers in hun oorspronkelijke formaat en speelt deze vrijwel zonder vertraging af. CD, Super Audio CD, DVD-Video en DVD-Audio worden daardoor afgespeeld op een voor dat formaat speciaal ontwikkeld ‘pad’ waardoor iedere disc optimaal ten gehore wordt gebracht. Zoals niet alleen de artiest het bedoeld heeft, maar ook de ontwerper van het betreffende formaat. Precies deze technologie maakt de Unidisk SC speler zo bijzonder en het enige geïntegreerde universele apparaat dat geen enkel compromis sluit wat betreft geluids- en beeldkwaliteit. 

Linn Klimax Chakra, maakt gebruik van de nieuwe, eveneens door Linn ontwikkelde Chakra versterkertechnologie met verbluffende prestaties als resultaat.

Elk van de producten uit de  Klimax- serie van Linn combineert uitmuntende  geluidsprestaties met een  solide bouwkwaliteit en een verleidelijk uiterlijk. De Klimax Chakra 500 Twin maakt gebruik van geavanceerde eigen technologieën en is een voorbeeld van het onaflatende streven van Linn om producten te maken die het best mogelijke geluid produceren. Om kort te gaan: dit is de beste 2-kanaals eindversterker die Linn ooit gemaakt heeft en u zult dan ook gegarandeerd vele jaren luisterplezier hebben van de  Klimax Chakra 500 Twin, een plezier dat mettertijd alleen maar zal toenemen.

Linn Kinos, een nieuwe system controller die een demonstratie meer dan waard is. De compacte en veelzijdige Kinos biedt enorme prestaties voor zijn prijs, waardoor het de ideale keus is voor iedere enthousiasteling die op zoek is naar een echt ‘high-fidelity’ AV systeem. De bewezen en betrouwbare technologie die Linn voor het eerste gebruikte bij de Kisto system controller, biedt de gebruiker een eenvoudige bediening en een makkelijke, menu-gestuurde set-up voor de best presterende AV systemen.

VAD 04 Linn nieuws
De uitgebreide verzameling decodeer algoritmes maken het mogelijk dat men kan genieten van audio en video bronnen via luidsprekers of hoofdtelefoon in stereo of meer kanaals audio. Kinos ondersteunt een reeks meer kanaals audio configuraties waaronder 5.1 en 7.1. Naast een aantal door Linn ontwikkelde algoritmes biedt de Kinos bovendien verschillende downmix opties en Lip Sync vertraging aan te passen middels de Linn afstandsbediening.

Linn Exotik, een meer-kanaals audio voorversterker die gebruik maakt van dezelfde technologie als Linn’s alom geprezen (en wereldwijd beloond met meerdere awards) Klimax Kontrol voorversterker. De nieuwe voorversterker biedt pure audio prestaties en toegang tot alle nieuwe geluidsformaten.

VAD 04 Linn nieuws

Er worden twee varianten op de markt gebracht: Vanaf Juni dit jaar is de Exotik beschikbaar en in het najaar wordt de Exotik+ verwacht. De Exotik is een meer-kanaals analoge voorversterker die bass redirect, stereo sub algoritmes en LoRo analoog 5.1 naar stereo downmix ondersteunt. De Exotik+ vult deze functionaliteiten aan met een extra digitale audio module die alle belangrijke audio algoritmes aankan, inclusief Dolby Digital 5.1, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic II & Music mode, AAC Surround, MPEG Surround, DTS Surround, DTS 96/24, DTS CD, DTS EX Matrix & Discrete.

De Exotik biedt een fantastische audio ervaring voor zowel 2- als meer-kanaals bron materiaal. De uitgebreide Exotik+ biedt eigenaren van een twee-kanaals bron de mogelijkheid om hun muziek in een meer-kanaals opstelling te beluisteren, zonder de noodzaak om een meer-kanaals bron product aan te schaffen. De digitale audio module in de Exotik+, zal ook separaat verkocht worden. Zo kunnen Exotik bezitters op een later tijdstip hun voorversterker opwaarderen naar een Exotik+. Beide varianten zijn voorzien van RC5 in- en uitgangen zodat andere Linn producten direct geintegreerd kunnen worden, en van een gebruikers interface ten behoeve van een eenvoudige installatie en bedieningsgemak.

MERK

EDITORS' CHOICE