NIEUWSB&W

HiFi.nl online magazine


Redactie HiFi.nl | 19 augustus 2004 | B&W

De afgelopen week is voor HiFi.nl een bewogen week geweest. Zo zijn we achter de schermen druk bezig met een special om ons 5-jarig jubileum luister bij te zetten en hebben we, na ruim 4 jaar, afscheid genomen van ons forum. We nemen daarmee ook afscheid van de traditionele opzet voor een website en zullen ons steeds meer profileren als een online magazine.

Ons doel is, en blijft, het verbreden van kennis bij de consument, zodat deze een gefundeerde keuze kan maken bij het samenstellen van zijn video of audio installatie.

Zoals u weet publiceren we daarvoor wekelijks hardware recensies en achtergrondartikelen, geven we raad in onze "expert" rubriek en wijzen u de weg naar de dichtsbijzijnde audiospecialist. Interactie met de lezer is één van de vele voordelen van het publiceren op het internet. Wij zullen dan ook blijven zoeken naar mogelijkheden om u, als lezer, bij onze website te betrekken.
Uw opmerkingen en suggesties zijn dan ook altijd welkom op reacties@hifi.nl

Wij wensen u veel leesplezier.

Redactie HiFi.nl

 

Deze week nieuw op HiFi.nl:

 

Hardware

Siltech MXT professional series, door Rene Smit 
De Mxt serie is de meest betaalbare lijn Siltech kabels en bestaat uit drie types te weten London, Paris en New York die allemaal als interlink en luidsprekerkabel beschikbaar zijn. Daarnaast is er nog een digitale kabel, een videokabel, s-videokabel en netkabel. Alle producten hebben de naam van een wereldstad. Mxt is een afkorting van mixture, in dit geval een combinatie van koper, zilver en goud.

Online webmagazine

Achtergrondartikelen - Columns

Surround integreren in een stereo opstelling, door Rene van Es 
Stereo muziekweergave loopt als en rode draad door mijn leven. En blijft dat ook doen zolang de weergave volkomen bevredigend is voor muziek. De gedachte aan vijf of meer kanalen leeft wel maar stuit op praktische bezwaren als ruimte en financiële middelen. Want als ik naar vijf kanalen ga, dan wil ik niet inleveren op kwaliteit. Hoe anders is dat ten opzichte van filmbeleving. Daar liggen mijn normen een stuk lager, zijn de effecten voor mij van wezenlijk meer belang dan een sublieme weergave. Met die gedachte is een systeem opgezet waarbij de stereo muziekweergave niet aangetast zal worden, terwijl tegen relatief lage kosten ook een compleet home cinema systeem is neergezet.

Het Forum is niet meer, door Rene van Es 
Vijf volle jaren bestaat HiFi.nl en een groot deel van die periode heeft er een levendig forum bestaan op de site. Na vijf jaar is besloten om met het forum te stoppen omdat het zijn bestaansrecht dreigt te gaan verliezen. Een keuze die moeizaam tot stand is gekomen en die nadere toelichting behoeft.


Hi-Visit

Audio Selectief - Sneek, door Rene van Es 
Je zou gaan denken dat elke Hi-Visit onderhand hetzelfde aan het worden is en het gevaar optreedt een eenheidsworst te genereren. Niets is minder waar als je de moeite neemt en de tijd vrijmaakt om naar Sneek af te reizen en daar Audio Selectief te bezoeken. Op een mooie vrijdag eind juli was het aan mij de beurt 200 kilometer te rijden en een fascinerende man te ontmoeten, die op dat moment samen met zijn vrouw de warmte trotseerde, de wespen trotseerde en niet alleen koffie met koek presenteerde maar zeker ook anekdotes en stellingen. Henk Niemeijer geflankeerd en terzijde gestaan door zijn vrouw Aleida.

Online webmagazine


Software

The Stone Roses (DVD-muziek), door Timo Schuurbiers  
The Stone Roses. Een fenomeen voor velen. Onbekend voor anderen. Twee albums. De 1e magistraal, de 2e is mede door de enorme mediahype/druk geflopt. Ik ben er toendertijd ook voor gezwicht en heb het stof eraf moeten schrobben, maar ben nu tien jaar later de The Second Coming aan het herontdekken.

Jamie Cullum – Twentysomething (CD), door Michiel Witlox 
Zondagmorgen, strand Wijk aan Zee, onbewolkt, 28° C. Op een handdoek lig ik nu, na een avondje rock’n roll, mijn kater uit te zweten. Ik zie kindertjes water naar de zee dragen en moeders zich stevig insmeren. Terwijl coole surfdudes hun surfboardjes onder de arm dragen, klinkt vanuit een strandtent even verderop, de relaxte muziek van Jamie Cullum. Want Jamie is net als het strand, voor iedereen toegankelijk en momenteel ook behoorlijk ‘hot’.

The Thermals - Fuckin A (CD), door Roel Bouman  
Het eerste album van The Thermals was een voltreffer, precies op de golf van nieuwe garagebands liet het gezelschap uit Portland, Oregon horen dat ook klassieke punk weer aan een nieuw leven toe is.

John Coltrane and Johnny Hartman (Vinyl), door jan de Jeu  
Eerder schreef ik - in mijn recensie van de Speakers Corner Records re-issue op 180 grams vinyl van het album "Ballads" - dat deze LP qua repertoire nogal afwijkt van wat de gemiddelde jazz liefhebber associeert met John Coltrane. Zijn met name op dit album zo sterk naar voren komende lyrische kant blijft in zijn overige werk over het algemeen onderbelicht.

Oasis (DVD-film), door Jan Luijsterburg 
Liefde onder moeilijke omstandigheden, dat is altijd mooi in films. Het centrale koppel in Oasis gaat met hun opmerkelijke relatie wel erg tegen de conventies in. Een niet al te snuggere man die steeds in conflict raakt met familie en politie, en een zwaar gehandicapte, spastische jonge vrouw, geen combinatie die ieders enthousiasme oproept.

Online webmagazine


 

MERK

EDITORS' CHOICE