NIEUWSB&W

Accessoires

Marc Brekelmans | 24 juni 2004 | B&W

Bekabeling in een HiFi installatie wordt vaak ten onrechte als een accessoire gezien. Helaas zien zelfs veel HiFi speciaalzaken wel het nut in van goede bekabeling, maar wordt het toch vaak behandeld als een accessoire. Hoe vaak heeft u niet meegemaakt dat er op het allerlaatste moment nog gesproken moet worden over de bekabeling die bij uw nieuwe apparatuur hoort? Bij de aanschaf van een platenspeler heeft u het toch ook niet pas op het allerlaatste moment over het element?! En toch is nagenoeg iedereen het eens over de positieve invloed van goede kabels. Gelukkig zien we dat de laatste jaren steeds vaker aandacht wordt besteed aan netsnoeren en netfilters (ook door HiFi.nl) en hier en daar zijn zelfs geluiden te horen dat deze een nog grotere invloed op de geluidskwaliteit hebben dan interconnects. Moraal van dit verhaal; maak van de bekabeling van uw systeem geen sluitpost, maar zie het als een extra component dat u nodig heeft om het optimale uit uw installatie te halen. Uw HiFi speciaalzaak kan u daarbij natuurlijk uitstekend helpen.
Vandaag hebben we op HiFi.nl een recensie van de Siltech Signature serie, niet simpelweg een verbinding tussen twee componenten, maar een component op zich. Jan de Jeu sloot deze toplijn van Siltech aan in zijn set en ondervond de magie van Siltech Signature.

Modificaties op bestaande producten hebben vaak als nadeel dat door die modificatie de originele fabrieksgarantie vervalt. Voor veel mensen een reden om modificaties pas na de garantietermijn uit te laten voeren, of om z`n product zelfs links te laten liggen. Heel anders ligt het bij de Marantz DV6400 die door van Medevoort onder handen is genomen. De modificatie is geheel uitgevoerd in samenwerking met Marantz, waardoor alle normale fabrieksgaranties behouden blijven. Of de modificatie het overwegen waard is kunt u lezen in het verslag van Rene Smit.


de redactie

 


Nieuw op HiFi.nl:


Hardware

Siltech Signature, door Jan de Jeu
Het heeft even geduurd voordat ik ingegaan ben op het aanbod om deze kabels te recenseren. Denkt u nu niet dat dit met een gebrek aan interesse te maken heeft. Nee, het hangt veeleer samen met het tegenovergestelde. Om het even in auto termen te verwoorden; het laatste type auto waarin ik een proefrit zou willen maken is de – voor mij onbetaalbare - Ferrari F40. Waarom? Ik ben doodsbang dat ik daarna niet meer zonder kan. Uit het feit dat u desondanks deze tekst onder ogen krijgt mag u afleiden dat de verleiding het uiteindelijk gewonnen heeft van de angst. Een situatie die voor menigeen herkenbaar zal zijn.

Accessoires

Marantz DV6400 en DV6400vM , door Rene Smit
Na eerder op eigen initiatief Philips DVD963SA multispelers te hebben gemodificeerd is AudioMart in Maarssen nu een officieel samenwerkingsverband aangegaan met Marantz Europe om de DV6400 multispeler naar een hoger plan te tillen. Dat het hier een echte samenwerking betreft heeft voor de klant louter voordelen. Zo blijft onder andere de garantietermijn van 2 jaar, die normaal op elk Marantz product van toepassing is, ongewijzigd en zonder beperkingen van kracht. Een geruststellende gedachte en bovendien geeft dit aan dat het om een serieuze modificatie gaat.


Achtergrondartikelen - Columns

Extreem, door Rene van Es
Midden in de EK-weken worden er een paar luidsprekers gebracht. Die snel een plekje moeten vinden voor een eerste indruk als de leverancier nog in huis is. Daarom staan ze voor de televisie waar op dat moment voetbal aan de gang is. Niet eens Nederland, maar een paar andere ploegen.


Hi-Visit

Marantz, door Rene van Es
De naam Marantz heeft in de wereld van audio en high end nog altijd de klank van weleer. Wie een Marantz bezit is daar zuinig en trots op. Zeker degenen die iets weten van de geschiedenis van dit roemruchte merk dat na een aantal omzwervingen vrijwel zelfstandig in de markt opereert. Het was Saul Bernard Marantz die de onderneming stichtte en de naam voorgoed vestigde.

Marantz (c) Xingo

RAF Hilversum, door Rene van Es
Sommige winkels hebben het. Naamsbekendheid en daardoor vormen ze een markant punt. Dat merk je als je de weg vraagt in een plaats. Ik kom aanrijden in Hilversum en spreek een volstrekt willekeurige dame aan om de weg te vragen naar de Langestraat. Waarop zij mij antwoord: “Zoekt u soms naar Raf?”


Software

The Ultimate Aaron Copland (CD), door Jan Luijsterburg
‘The Ultimate’ en dan de naam van een artiest, zulke CD’s hebt u vast al vaker gezien. Sony voert het concept al vele jaren in een herkenbare vaste vormgeving. Het is altijd duidelijk wat je krijgt: twee tot het randje gevulde CD’s met een afgewogen keuze uit het repertoire van de bekende artiest of band in kwestie.

Accessoires

Delays - Faded Seaside Glamour(CD), door Jan Luijsterburg
Alweer een nieuw bandje uit Engeland dat de popgeschiedenis recyclet. Hier gaat dus weer een reeks namen volgen van waar het allemaal ontzettend op lijkt. Origineel is het geluid van The Delays derhalve bepaald niet te noemen, al lopen de invloeden nogal uiteen. Een leuk plaatje levert het wel weer op. Eentje om vrolijk van te worden, met optimistische teksten, extatische melodieën en mooie samenzang.

Accessoires

Joe Williams - Me And The Blues (Vinyl), door Jan de Jeu
Joe Williams wordt geboren in 1918 in Chicago. Zijn zangcarrière begint hij in een gospel quartet, waarna hij in de 30 er jaren belandt bij  Jimmy Noones en later bij Coleman Hawkins en Lionel Hampton. Zijn doorbraak komt eigenlijk pas wanneer hij in 1954 bij de band van Count Basie gaat zingen. Hun samenwerking zal tot 1961 duren maar ook in later jaren treedt hij regelmatig met ‘The Count’ op. Hij is één van de laatste echte big band zangers en voelt zich tot aan zijn overlijden in 1999 net zo thuis in de blues als in de jazz.

Mirah - C`mon Miracle(CD), door Jan Luijsterburg
Haar vorige CD "Advisory Committee" begon met een nummer genaamd Cold, Cold Water, een popsymfonie van vijf minuten die niet alleen de luisteraar maar ook de rest van het album verpletterde, of op zijn minst in de schaduw deed belanden. Mirah kan nogal wispelturig zijn, en werkte haar liedjes niet altijd uit. Die schetsmatige aanpak lijkt op C`mon Miracle voorbij: het mirakel houdt nu een hele CD aan. Wonder volgt op wonder.

Accessoires


 

 

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE