NIEUWSB&W

Recensie DVDO iScan HD

Redactie HiFi.nl | 11 juni 2004 | B&W

Stel, u hebt de mogelijkheid om een wat oudere plasma TV, LCD TV of projector te kopen voor een lage prijs (of u bent reeds in het bezit van een dergelijk apparaat). Met hooggespannen verwachtingen sluit u voor de eerste keer (vaak via composite) uw DVD-speler aan en… Een totale teleurstelling valt u ten deel.

Het beeld trilt, is grof en vol met ‘jaggies’ (muizentrappetjes), regenbogen in pakken en andere vervelende effecten. Wat is er aan de hand? Over het algemeen kan gezegd worden dat de videobewerking in vroegere videoweergevers nogal te wensen over liet en in sommige gevallen laat. Zoals het tegenwoordig gebruikelijk is een DAC toe te voegen aan een wat oudere CD-speler voor een beter geluid, zo is het ook een idee om een goede line-doubler/scaler te gebruiken bij een wat oudere projector of plasma. Uiteraard is een losse scaler niet de enige oplossing, u kunt ook een HTPC (Home Theater PC) gebruiken met een goede videokaart en dezelfde of meer functionaliteit hebben, maar het bedieningsgemak van een PC is toch minder dan van een aparte losse scaler.

Eerder testte ik de Cinemateq picture optimizer plus, een scaler uit een tot voor kort zeer lage prijsklasse met verrassende prestaties. Kort hierna kreeg ik de mogelijkheid om een andere scaler te testen, namelijk de DVDO iScan HD. Bij deze hiervan verslag.

 

Lees verder

MERK

EDITORS' CHOICE