NIEUWSLoewe

Introductie Loewe Spheros


Redactie HiFi.nl | 21 april 2004 | Loewe

(ingezonden mededeling)

Met de introductie van de Spheros 37 HD zet Loewe de toon voor tien nieuwe (middel)grote LCD- en plasmatelevisies die dit jaar op de markt komen. De LCD-TV combineert hoge resolutie beeldweergave (1366 x 768 pixels) met een beeldschermdiagonaal van 94 cm. Het kristalheldere geluid en de digitale interfaces voor HDTV maken het toestel tot de droom van Home Cinema-liefhebbers.

Natuurgetrouwe, intensieve weergave van de kleuren, fascinerende dieptescherpte en de allerhoogste detailprecisie. Deze eigenschappen maken de Spheros 37 HD tot een volledige nieuwe vorm van LCD-TV. Het soundsysteem Concertos, met draaibare satellietluidsprekers en basmodule, heeft een geïntegreerde Dolby-Digital-Decoder. Concertos staat garant voor een kristalhelder ruimtelijk geluid en perfecte bioscoopakoestiek, en vervolledigt de ideale kijk- en luisterervaring.

Loewe Spheros
Geavanceerde opnamemogelijkheden

De optioneel te integreren hardeschijfrecorder Digital RecordingPlus voegt aan de Spheros 37 H D geavanceerde opnamemogelijkheden toe. Digital RecordingPlus heeft een opnamecapaciteit van 100 uur en een comfortabel videoarchief. Het vraagt slecht één druk op de knop van de afstandsbediening om actuele uitzendingen op te nemen en tegelijk in tijd verschoven te bekijken. Via de bijbehorende Loewe-menupagina`s zijn niet alleen opgenomen uitzendingen gemakkelijk toegankelijk, maar kunnen ook voorkeurzenders of persoonlijke teletekstpagina`s eenvoudig worden vastgelegd.
Een aparte digitale Signal Box zorgt niet alleen voor de verwerking van aiie binnenkomende beeldgegevens, maar biedt ook alle voordelen van het MediaPlus-concept van Loewe. Zo zijn er mogelijkheden voor uitbreidingssets voor Dolby Digital, internet of de ontvangst van Free- en Pay-TV-zenders. Bovendien is er slechts één afstandsbediening nodig voor alle apparatuur van de huisbioscoop: televisietoestel, DVD-speler en audio-installatie.

Loewe Spheros
Vormgeving

Met zijn veelzijdige opstellingsmogelijkheden is de Spheros 37 HD een driedimensionale belevenis. Het toestel slaat een goed figuur op de handmatig te draaien Floorstand. Plaatsing als tafelmodel of op de elegante racks Cube 1 en Cube 2 geeft de mogelijkheid voor een elektronische draaifunctie via de afstandbediening. Geen standbeeld maar een schilderij? Ook aan de wand doet de Spheros 37 HD het uitstekend. Het toestel is leverbaar in de kleuren Platina en Basalt Hoogglans.

De Spheros 37 HD is leverbaar vanaf april 2004. De basisuitvoering is verkrijgbaar vanaf circa 7000 euro. In de zomermaanden wordt de LCD-TV Spheros 32 HD (beelddiagonaal 81 cm) toegevoegd aan de productfamilie, die al sinds het afgelopen jaar bestond uit de Plasma-TV Spheros 42 HD (106 cm) en de LCD-TV Spheros 20 (51 cm).

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »