NIEUWSPioneer

Pioneer referentie speler

Redactie HiFi.nl | 12 november 2003 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Nieuw, vers van de pers en nog gehuld in stilzwijgen heeft de nieuwe referentie serie DVD spelers van Pioneer zijn opwachting gemaakt in HiFi land. De serie bestaat uit twee modellen die beide in staat zijn alle bekende en bestaande formaten, inclusief SACD en DVD-Audio af te spelen.

Pioneer DV-668AVS

Het meest is nog bekend van de goedkoopste van de twee, de DV-668AV-S. Dit model vervangt de alom bejubelde DV-656A en combineert SACD en DVD-Audio in één apparaat, oftewel: een ware universele speler. Meest opvallend is de aanwezigheid van de HDMI technologie. Wanneer de speler wordt aangesloten aan een HDMI geschikt beeldscherm, zoals de nieuwe plasmaschermen van Pioneer, worden de videobeelden digitaal verwerkt en weergegeven.

In eerste uitleg niet speciaal misschien, maar wanneer je je bedenkt dat dat gebeurt met één enkele kabel die 5 Gigabyte per seconde aan data kan transporteren dan ontstaat een hoogwaardige oplossing. Zo hoogwaardig dat Pioneer de eerste fabrikant is om deze techniek toe te passen op een universele DVD speler.

Met de nieuwe spelers laat Pioneer zien niet alleen op het gebied van beeld, DVD en plasma, wereldleider te zijn, maar dat ook de audio formaten niet onderbelicht blijven bij het bedrijf.


EDITORS' CHOICE