NIEUWSB&W

Samsung en Sony slaan handen ineen


Redactie HiFi.nl | 28 oktober 2003 | B&W

Onderstaande is een persmededeling van Sony en Samsung

Samsung Electronics en Sony hebben een ‘Memorandum of Understanding’ ondertekend voor de oprichting van een joint venture voor de productie van de 7e generatie TFT-LCD panels. De joint venture zal in het eerste kwartaal van 2004 worden opgericht, wanneer de verdere besprekingen succesvol worden afgerond en de toezichthoudende instanties goedkeuring geven. Samsung versterkt met de samenwerking haar leiderschap in de snel groeiende LCD-markt op basis van de verschillende, geavanceerde technologieën die zij in huis heeft. Sony is met de joint venture zeker van een stabiele productie van amorfe TFT-LCD panels voor haar eigen televisies. Hierdoor kan Sony de productontwikkeling bevorderen en aan de wereldwijd toenemende vraag blijven voldoen.

Samsung 40 inch LCD

Binnen het samenwerkingsverband willen Samsung en Sony een productielijn installeren voor de 7e generatie (187cm x 220cm substraten) amorfe TFT-LCD panels in een fabriek van Samsung in Tangjeong, ChungCheongNam-Do in Korea. In de zomer van 2005 zal de joint venture met deze productielijn naar verwachting een productiecapaciteit van tienduizenden substraten per maand bereiken.
De investering die hiermee is gemoeid, bedraagt circa US$ 2 miljard. Over de details van de overeenkomst zijn de twee ondernemingen nog in onderhandeling.

Sony KLV-30MR1

De populariteit van platte televisies blijft zeer snel toenemen. Hierdoor stijgt de vraag naar TFT-LCD panels aanzienlijk. De verwachting is dat in 2005 de vraag naar LCD-televisies 14 miljoen stuks bedraagt. Dit is dan gelijk aan meer dan 10% van de totale televisieverkopen wereldwijd.

Met de investering in de productielijn voor de 7e generatie verzekeren beide ondernemingen zich van een stabiele en kostenefficiënte fabricage, zodat zij de markt van hun LCD-producten kunnen voorzien. ’s Werelds grootste productielijn voor de 7e generatie amorfe TFT-LCD panels zal partijen in de industrie ervan overtuigen dat hiermee een standaardbeeldformaat wordt gecreëerd.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »