NIEUWSB&W

Record Filmkijken

Redactie HiFi.nl | 10 oktober 2003 | B&W

Wereldrecordpoging film kijken in de maak - “We gaan voor de 70 uur!”

Op zaterdag 13 december vindt de eerste Nederlandse Cinemarathon plaats in de Cinerama bioscoop in Amsterdam. Tijdens dit unieke filmevenement wagen 200 filmliefhebbers een poging om het wereldrecord film kijken te verbeteren. Het huidige record, dat op 64 uur en 58 minuten staat, is begin dit jaar gevestigd in Thailand. De deelnemers aan de Nederlands recordpoging  willen 70 uur film gaan kijken. Dat zijn circa 40 speelfilms.

Tijdens de Cinemarathon 2003 zullen er klassiekers, populaire films en vele premières te zien zijn, waaronder de US monsterhit Underworld, de komedie Mambo Italiano en Rob Reiner’s nieuwe film, Alex & Emma. In de komende maanden worden meer films bekend gemaakt op de website van de Cinemarathon.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze, zonder één seconde slaap, 70 uur lang speelfilms gaan kijken. Tussen de films zit een korte pauze. De poging wordt ingediend bij het Guinness Book of Records. Aanmelden voor de Cinemarathon kan vanaf 10 oktober op www.cinemarathon.nl.

Niet alleen de deelnemers aan de marathon kunnen de films gaan bekijken, er zijn ook losse kaarten beschikbaar voor de voorstellingen. Van ieder verkocht kaartje gaat 1 euro naar de Stichting Bio-Kinderrevalidatie.

 

MERK

EDITORS' CHOICE